Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Портал за животни baubau.bg- любопитно за делфините

30 август 2012 | Автор: anainsert | Публикувана в Друго

Делфините са много интелигентни и красиви морски обитатели. Мозъците им са пропорционално по-големи, по отношение на телата в сравнение с тези на шимпанзетата и горилите, което дава причина да се смята, че те са интелигентни. Поведението им го доказва. То е било наблюдавано от специалисти с помощта на подходяща техника за лов. Портал за животни baubau.bg напомня, че делфините се учат много бързо. Когато са хванати в плен, те правят различни трикове, осъзнавайки, че ще бъдат възнаградени. В дивата природа малките бързо се научават как да взаимодействат и да ловуват, като копират от майката.
Делфините са в състояние да използват определен звук, за да откриват предмети, като улавят излъчването на висока честота на вибрациите на звука и се ориентират по ехото, което се връща обратно. Тази техника е подобна на радар и е известна като ехолокация. Делфините могат да преценят размера, вида и позицията на предметите, дори и ако не могат да ги видят, което е особено полезно за лов и навигация. Те имат специален орган за това, който се намира в главите им.
Това са само няколко от многото интересни неща за делфините, но има и още много, които тепърва ще бъдат открити. Посетете зоопортал baubau.bg, за да научите повече за прекрасните морски обитатели.

Подобни статии:

  1. Зоопортал- безопасност за домашните любимци през нощта България е една от страните, в които почти всеки втори притежава домашен любимец. Истинската причина, поради която хората се привързват...
  2. Зоопортал- животните и тяхното поведение   Поведението на животните е предвидимо. То се влияе от връзката на анатомията им със заобикалящата ги среда. Известен български...

Автор: anainsert

Този потребител е публикувал 11 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар