Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предназначение на мотофрезите

28 март 2013 | Автор: motofreza | Публикувана в Бизнес

Мотофрезата е предназначена за обработка на почвата преди сеитба. Необходимо е да знаем, че тя се използва, след като почвата предварително е изорана късно през есента или рано напролет. Ето защо трябва да се предвиди сеитбообръщението, за да се знае каква обработка ще е необходима. Разбира се, при работа в оранжерии, нещата стоят по друг начин, с други технологични срокове.
Мотофрезата спомага за разрохването на най-горния слой на почвата. Основните цели са буците пръст, които са останали след оранта да се разрушат. Доста честа практика е единствено да се фрезова. Това не е много правилно решение. Трябва да се разграничат двата основни процеса. Когато се оре на повърхността се изкарва по-дълбокия слой на почвата наричан още “отпочинал”. В него се съдържат богатите хранителни вещества. Така този процес допринася за по-богат добив. Когато се хомогенезира само част от слоя, който е обърнат, се улеснява сеитбата, като по този начин се премахват и плевелите. За по-добри резултати се препоръчва разхвърлянето на оборска тор преди работа с фрезата и прилагането на препарати за борба с паразитите и гризачите.
Ако работещия познава добре функциите и възможностите на мотофрезите и по-високия от тях клас мотокултиваторите, то машините ще вършат идеално своята работа. Те не се изпозлват единствено за фрезоване и всичко останало да си оставя на тежкия ръчен труд, както и костването на време и загуба на производителност. Мотофрезите и мотокултиваторите имат по-широк набор от възможности, благодарение на допълнителния инвентар към тях. За улеснение се изпозлват браздири, картофовадачи, железни колела, култиватори (за мотоблоковете) и тежести (за добро сцепление), както и прикачни косачки, водни помпи и пръскачки, които осигуряват защита на растенията, ни гарантират, че трудът на стопаните ще бъде по-лесен и доходен.
Нашата основна цел на фирма Янков Комерс ЕООД е не само да ви помогнем с използването на Вашите машини, но и в пълноценното извличане на ползите от тях, за да ви служат дълго време!

Няма подобни статии.

Автор: motofreza

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар