Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Работно облекло

30 октомври 2012 | Автор: clashbade | Публикувана в Друго

Много професии изискват работно облекло. Поради тази причина броят на магазините, където се продава то, не е малък. В повечето от тях има постоянен наплив от клиенти, които избират подходящо облекло за работното си място. Независимо от цената му, то е жизнено необходимо.

Всички, които упражняват тежка физическа работа, имат определено работно облекло. Например, оксиженистите задължително трябва да са с каски и шлемове. Ръкавиците също допълват облеклото им. Особено важни са шлемовете, които предпазват работниците от осветяване на очите. Рибарите също трябва да си набавят специфично работно облекло. От голямо значение са водонепромокаемите ботуши.

Градинарите едва ли могат да упражняват професията си, ако не са обути с галоши. Поливането на градините никак не е безотговорна задача. Често пъти се налага да се минава през редовете със зеленчуци, за да се следи дали маркучът не излиза от тях. Фермерите също са принудени да нося по-специфични дрехи.

Тъй като се грижат за огромен брой животни, работното им облекло почти винаги се цапа много. Ето защо много от тях задължително носят гащеризони и ботуши. Постоянното влизане в оборите и всички останали грижи за животните прави работата им без тези неща – трудна. Още много са професиите, които изискват работно облекло.

В много фирми служителите са задължени да носят костюми. Тази политика се провежда от много работодатели и цели да накара работещите да са по-дисциплинирани. В немалко случаи, именно облеклото е причина много хора да са уволнявани от работа. Доста от тях не споделят виждането на работодателите си по повод задължителния дрескод на работното място.

Независимо от противоречивите мнения, работното облекло е важно за повечето професии. Неподходящия избор за дрехи на работното място е причина много служители да получават забележки от страна на шефовете си. Някои работодатели изискват спортно-елегантни дрехи, за да създадат неформална обстановка и да накарат работниците поне малко да се отпуснат.

Подобни статии:

  1. Бизнес дамско облекло Гардероб, препълнен с къси панталони, елеци и още много шарени парцалки. Дами, това звучи ли Ви познато? Сигурен съм че...

Автор: clashbade

Този потребител е публикувал 5 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар