Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сглобяема или монолитна къща?

18 януари 2012 | Автор: komfort | Публикувана в Друго

Сглобяемите къщи за разлика от традиционните монолитни се изработват от готови модули, които се сглобяват на място. Готовите модули могат да бъдат метални конструкции, дървени конструкции и др. Най- често се използва дървото, поради което голяма популярност придобива и другото им наименование “дървени сглобяеми къщи”.

Доказано е, че дървeният материал е достатъчно здрав и устойчив и ненапразно най-развитите страни в света го използват за строителство на сглобяеми къщи.

Малко хора знаят, че дървените сглобяеми къщи по нищо не отстъпват пред традиционното строителство, дори имат много предимства, някои от които са:

- материалите, които се използват за тях са екологично чисти;
- изграждането им става по- бързо поради това, че е сведено до минимум мокрото строителство;
- по-голяма използваемост на застроената площ;
- по- добрата топлоизолация, което намалява разходите за отопление и охлаждане;
- материалите се изработват предварително, което съкращава сроковете за строителство;
- по- ниски цени, които не са за сметка на качеството и комфорта;
- по- лесен и евтин ремонт на възникнали проблеми;
- възможност за бърза и лесна реконструкция на вътрешните помещения;
- възможност за изпълнение на разнообразни и модерни архитектурни решения без ограничения в квадратурата;
- материалите, които се използват са много по- леки в сравнение с тези при монолитното строителство, което определя по- ниското тегло на сградата и респективно по- високата устойчивост на земетресения и др. природни бедствия;
Съвременните сглобяеми къщи доста се отличават от своите предшественици. В днешно време за изграждането на сглобяеми къщи се използват изключително качествени материали, с много добри показатели по отношение на изолационни свойства, издръжливост и естетичност.

Съвременните архитекти се стремят да създават сгради, които са в унисон с природата, не замърсяват околната среда и не отделят вредни емисии. Сглобяемите къщи са така проектирани, че почти не консумират електроенергия.

Съвременните сглобяеми къщи варират от много малки – 7 куб. м, до изключително пищни и екстравагантни къщи с басейни.

Хубавото при сглобяемите къщи е, че целият процес по избор и изграждане на къщата е изключително кратък. Освен това сглобяемите къщи излизат доста по-евтини от традиционните къщи. Като вземем предвид и факта, че инвестицията в сглобяема къща се възвръща много бързо от спестяване на средства за отопление или охлаждане, можем смело да заявим, че тези конструкции тепърва предстои да се развиват и завземат позиции на световните пазари.

www.къщи-сглобяеми.com

Подобни статии:

  1. Проект при ремонт на покриви При ремонт на покривни конструкции намаляването на сроковете е също много важен източник за увеличаване ефективността на капиталните вложения. Също...
  2. Почивка в къща за гости в Троян Почивката в Троян и наема на къщи за гости в Троян е един чудесен начин да прекарате своята лятна ваканция,...
  3. Наемането на счетоводна къща – ползите Всяка счетоводна къща предлага различни услуги за бизнеса. Тя може напълно да замени собствения счетоводен отдел на фирмата, като предложи...

Автор: komfort

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар