Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Секънд хенд – магазини на контраста

6 май 2012 | Автор: Bogi | Публикувана в Бизнес

Какво можем да очакваме от закупените дрехи „втора ръка“?
Трудно се намира човек, който да остане безразличен към магазините „втора ръка“. Някои ще се намръщят с отвращение „как мога да си купувам стари дрехи?“, а други във възторг ще открият – „такова ексклузивно предложение не мога да намеря на друго място!“ Такива магазини не само продължават да съществуват, но и носят приходи на своите собственици.
Ексклузивно за стотинки!
Качествени дрехи втора употреба от вносителМагазините за дрехи втора употреба не се посещават от хора с нисък стандарт, каквото беше схващането във времето на тяхната поява. Много представители на т.нар. „средна класа“ предпочитат да подновят своя гардероб, пазарувайки от такива магазини, отколкото в гардероба им да присъства турска или китайска стокаот „редовните“ магазини.
Много художници и дизайнери са намирали своите интересни и екстравагантни облекла в „секънд-хенд“ магазина. Тези дрехи са неизпарчеим източник на идеи за дизайнера. Само в секънд-хенд магазин човек може да опознае технологията на този отрасъл от леката промишленост на другите страни, без да се страхува, че ще бъде обвинен в промишлен шпионаж. Само тук може да се събере богата колекция от ексклузивни материи: кадифе, кожа, велур, брезент, памул, вълна богат набор от материали, подходящи за едно неочаквано творческо експериментиране.
За какво си струва да посетим магазин за дрехи втора употреба ?
Първо, защото се намират качествени детски дрехи и обувки. Те никога не са сериозно износени и са с прилично качество. Вероятността от инфекция е напълно изключена!
Ако сте ярка личност, която не обича да е като другите, отидете в „секънд-хенд“ и със сигурност ще откриете своята дреха – красива, нестандартна и с високо качество. И не се учудвайте, ако дрехата ви се окаже на „Долче и Габана“ или„Прада“. Тези етикети може да са срязани от вътрешната страна на дрехата, тъй като модните къщи в някои страни плащат допълнително за приемник на вещите, за да не уронят престижа на марката.
Закупените вещи задължително се изпират и се изплакват добре, тъй като по тях е възможно да има остатъци от дезинфектант и натрупан прах при сортирането в разпределителните центрове.
Говорейки за ползите от дрехите „секънд-хенд“, забравяме да споменем цената. Но, в крайна сметка, мисълта не е насочена в тази посока. Така или иначе – нашата индустрия не отговаря на реалните нужди на обикновения гражданин. Кога голяма част от населението ще може да си позволи качествена дреха родно производство? Това е въпрос, отправен към икономистите, които определят благосъстоянието на нацията като цяло и на отделните нейни гражданин. И в крайна сметка мотивът е един – посещаваме „секънд-хенд“ в търсене на илюзия за дрехата „Произведено в България“.

Подобни статии:

  1. Детски дрехи и играчки от онлайн магазини Случвало ли ви се е да търсите точно определена детска играчка или пък дреха и да не можете да я...

Автор: Bogi

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар