Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сертифициране на диаманти

2 декември 2011 | Автор: Лазар Белев | Публикувана в Бизнес

Сертифицираният диамант е диамант, който е окачествен, тестван и прегледан от независими и напълно обучени специалисти по скъпоценни камъни, след което се издава сертификат. Сертификатът е скица на диаманта, който е сертифициран. Диамантеният сертификат може да се нарече още доклад за класификация на диамант или диамантено досие. В сертификата подробно се описват точните данни на диаманта – тегло в карати, размери, качество и форма на среза, цвят и чистота. Също така се описват и всички други характеристики на камъка, включително и недостатъци.

Когато решите, че е искате да закупите диаманти е от изключително значение да си купите сертифицирани такива. Можете да сравните теглото и качеството на един сертифициран диамант с друг подобен, за да се определи кой от двата камъка има по-висока стойност. Диамантените сертификати ви позволяват да направите информиран избор при покупката на скъпоценните камъни.

Сертификатът на диаманти внушава на потребителите доверие, сигурност и повишава комфорта при взимането на решение за покупка. Хубаво е преди да се стигне до сделка да се разгледат всички сертификати, тъй като това е единствена гаранция за качеството и стойността на този диамант. Всички измервания, които описват характеристиките и качествата на камъка – цвят, тегло, срез и чистота, трябва да са проверени от независима компания, за да се гарантира, че няма конфликт на интереси между продавача и купувача.

Много бижутери и търговци на диаманти ще използват термини като Hearts and Arrows, Russian cut, Belgium cut, Fine make и други подобни, с намерението да опишат своите диаманти като по-добри от останалите. Не приемайте всичко за чиста монета, особено ако няма трета независима страна.

За да сте сигурни в качеството на вашите диаманти, можете да ги проверите в една от многото лаборатории за окачествяване. Някои от най-известните са GIA (Гемоложки Институт на Америка), DCLA (Сертификационна лаборатория за диаманти на Австралия), AGS (Американско Гемоложко Общество), EGI (Европейски Гемоложки Институт) и др.

Преди да закупите диаманти трябва винаги да настоявате за сертификат от независима и акредитирана лаборатория.

Няма подобни статии.

Автор: Лазар Белев

Здравейте, казвам се Лазар Белев. Хобитата ми са SEO, копирайтинг и блогърство. :) Надявам се статиите ми да ви харесат.

Този потребител е публикувал 6 статии.

Вашият коментар