Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сочи, Русия

6 януари 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

Едва ли сте си представяли руското крайбрежие като привлекателно за туризъм. Но там има един град, чиито туристически традиции ще ви накарат да промените мнението си – това е Сочи, най-дългият град в Европа (145 км.!), това е и мястото, на което ще се проведат Зимните олимпийски игри през 2014.

Нещото, което привлича над два милиона души всяка година е мекият субтропичен климат, който се оказва идеален за летуване. Той също така позволява отглеждането на чай, палми и други субтропични растения. Те могат да се видят в Арборетумът, в който се намира и прочутата Алея на кметовете – всяко дърво на нея е посадено от кмета на различен град, при гостуването му в Сочи.

Централната част е притегателният център за туристите. Тук се намират църквата „Св. Архангел Михаил” (покровителят на града), Музеят на изкуството и Зимният театър – две от най-забележителните сгради в неокласически стил в града.

Може би най-очарователната черта на Сочи е гледката, която се открива пред вас. Могъщите Кавказки планини приличат на странна сценография за един морски курорт.

Туристическият бум в града обаче тепърва предстои. През 2014 година тук ще се проведат Зимните олимпийски игри, и тъй като засега градът не разполага с необходимите съоръжения, Русия влага огромен капитал в изграждането им. Това привлича и външни инвестиции, които обаче предизвикват смут сред екоорганизациите в региона.

Така или иначе, Сочи ще се превърне от много посещаван руски курорт в курорт с международно реноме. До града летят редовно Aeroflot, а проблеми с намирането на хотел едва ли ще имате – все пак основното препитание тук е туризмът. Ако обаче решите да посетите града по време на Олимпийските игри – по-добре помислете отрано.

Подобни статии:

  1. Ски на Боровец Сред вековна борова гора, в подножието на най-високият на Балканите връх, Мусала (2925 м), е разположен най-старият и най-големият ски...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар