Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Счетоводно обслужване в Ямбол

11 април 2012 | Автор: krazymir | Публикувана в Бизнес

Добри са прогнозите за тази година в сферата на счетоводното обслужване – счетоводните къщи в Ямбол очакват повече работа, като се осланят предимно на икономическия ръст от миналата година.

В момента в града се развиват добре промишлеността и селското стопанство. Промишлеността е най-съществения отрасъл в икономиката на Ямбол, като обхваща няколко под-сектора – трикотажна и текстилна промишленост, шивашка и други. Има и нови развиващи се отрасли – произвеждане на автомобилно електрооборудване и рециклиране на отпадъци.

Изключително важно значение за доброто икономическо развитие последно време допринасят малките и средни предприятия. Именно те формират и основната част от клиентите на изнесеното счетоводно обслужване.

Основната цел на промишлеността в областта е привличането на много инвестиции за осигуряване на ръст на производството, подобряване на крайната продукция и повишаване на конкурентно-способността и в чуждестранните пазари.

Селското стопанство в Ямбол е също добре развито – областта е с най-голяма селскостопанска продукция в България. Отглеждат се пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, лозя, плодове и зеленчуци, както и технически култури, като кориандър и памук. На цялата област се падат около 6% от обработваемата земя в цялата страна. Размерът на обработваемите земи е около 2 500 хиляди декара, като на 273 хиляди от тях са изградени поливни системи, а на 79 хиляди – отводнителни. Животновъдството главно се занимава с производство и обработка на месо – говеждо и свинско, както и млечни продукти от крави и овце. Овцевъдството, фазановъдството, рибовъдството и свиневъдството са изключително добре развити. Развитието на селското стопанство в близкото бъдеще се очертава в увеличаване на лозята и пивоварния ечемик, повече инвестиции в хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство, по-голямо производство на млечни продукти, модернизация, разширяване и осъвременяване на селскостопанската техника и системи, както и построяване на съвременна фуражна база. Условията в Ямбол са изключително благоприятни за лов и ловен туризъм . Има осем ловни комплекси.

Добри са перспективите на икономическото развитие, и поради тази причина фирмите, предлагащи счетоводно обслужване в Ямбол ще очакват повече работа и приходи. Идентично е и положението със счетоводните къщи във Варна.

Подобни статии:

  1. Предимства на абонаментното счетоводно обслужване Всеки собственик на бизнес се стреми да повиши ефективността на своята дейност. За целта е необходимо не само да се...

Автор: krazymir

Заминавам се с интернет маркетинг и оптимизация. Темите по които поствам напоследък са държавен вестник, счетоводство, данъчно законодателство, финанси, трз и лс, типови договори и първични счетоводни документи, както и традиционните ремонт на покриви и кърти чисти извозва.

Този потребител е публикувал 4 статии.

Вашият коментар