Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Съвети за зимното подрязване на овошки

22 февруари 2012 | Автор: paobg | Публикувана в Друго

Ако искате да се радвате на големи плодове при бране своите овошки, няма как да пропуснете подрязването. Кастренето през зимата е много важно за плодородна реколта, тъй като самата тя зависи от правилното кастрене, особено ако то е с ножици GARDENA. Дори когато имаме млади дървета на възраст 6 – 8 години, зимното рязане насърчава растежа и е добре за бъдещата форма на дървото. Месеците за зимното кастрене на дръвчета са януари и февруари, тъй като тогава овошките са във фаза на сън.

Ако ви е интересно защо зимното подрязване с ножици за клони е толкова важно днес, като дърветата преди време са давали плодове и без да бъдат кастрени. Отговорът се крие в това, че в днешни дни необходимостта от големи и хубави плодове е по-голяма. Дървото със сигурност ще дава плодове по времето за беритба дори без да е подрязано. Но неподрязаните дървета обикновено дават много малки плодове, което може да напряга клоните им и да ги кара да се чупят от големия товар през лятото. Ако искате добра реколта, то е необходимо да подкастрите овошните си дръвчета през зимата.

Преди започване на рязането с лозарски ножици, ви съветваме добре да огледате дървото така, че да не правите грешки при самото рязане. Най-подходящото време за кастренето е в сух зимен ден, когато температурата е над 5°C. Тъй като при кастренето е възможно да се направят много грешки:

• Премахнете по-дебелите клончета, които растат по-навътре, по-надолу или право нагоре и премахнете омъртвената зеленина.

• Клоните, които растат предимно нагоре, трябва да бъдат подрязани при чатала, за да се стимулират да растат и за цъфтят повече. Това би подсилило оризонталните основни клони и тези, които растат по-навън.

• Ползвайте остри инструменти за всички задачи. Овощарските ножици GARDENA и/или ножиците за дървета и храсти GARDENA, позволяват прецизно и равно отрязване.

• Има и други неща, които могат да се вземат под внимание при кастренето на дръвчетата, но няма как да кажем всичко тук.
Тъй като рязането на дърветата през зимните месеци представлява истинско предизвикателство за доста собственици на градини, то често се пренебрегва. Но ако искате по-качествена реколта дори и по-неопитните любители градинари могат смело да приемат предизвикателството, тъй като само практиката води до съвършенство.

Подобни статии:

  1. Съвети за писане на автобиография Когато става дума за автобиографията, това е много важно нещо за всички търсещи работа. Няма да е погрешно да се...
  2. Съвети при използване на хамали и преместване На всеки от нас понякога му се налага да потърси помощта на хамали при преместване в нова квартира, вила или...
  3. Хотел – съвети при избор на такъв Вие имате планове почивка с познати или вашето семейство и желаете всички да си прекарат добре! По какъв начин може...
  4. Полезни Съвети при Линкбилдинг Изграждането на Връзки е важна част от процеса на SEO оптимизация на една страница. Дори може да се твърди, че...
  5. Мимоза в градината – съвети за торове, поливане, засаждане и кратка информация Мимозата може да бъде описана като красиво декоративно дърво с нежни ароматни цветове. Това растение е познато още като копринено...

Автор: paobg

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар