Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Съвети при избор на климатик

15 май 2011 | Автор: hatre | Публикувана в Без категория
1 Ефективност и надеждност. Както всеки казва най-важната характеристика за даден уред е неговия живот и работоспособност. Никой няма да бъде доволен ако климатика ми спре да работи точно в най-големия студ. За да имате сигурен климатик най-добре е да се доверите на марката. Daikin са климатици с доказано качество, които през зимата се характеризират с най-добро запазване на температурата, при минимални температури -10° до -15°, докато при другите климатици външната температура рано или късно ще се усети и вътре. Друга марка на която можете да се доверите е Fujitsu.
Това са климатици номер 2 в света.
2 Консумация. Климатиците са предпочитано средство за отопление поради своят висок коефициент на енергийна ефективност. Тези коефициенти са 2:
- ЕЕР – коефициент на охлаждане и COP – на отопление. Те показват колко пъти отдаваната мощност е по-голяма от консумираната. Ако смятате че единствено с климатик ще се отоплявате, тогава задължително трябва да изберете инверторен климатик. Инверторните климатици имат коефициент около 3.5 и по-голям. Друга важна тяхна характеристика е че те работят при по-ниски температура от стандартните климатици – при -25° няма да замръзнат, а също така те имат режим на автоматично размразяване. Те никога не изключват напълно за дълго време и така не замръзват.
3 Екстрите свързани със здравето. Йонизиране на въздуха. В планините въздука има повече отрицателни заряди отколкото положителни и това е изключително полезно за организма. Също така приятното ухаене  в планината се придава от тези отрицателни заряди. При йонизирането, климатикът прави точно това – обогатява въздуха с отрицателни заряди. Йоните се превличат  в резултат на което се получава О3 – озон, който също благоприятства за здравето на човека. Ефекта от йонизирания въздух  е повишаване на приемането на витамините, рефлексите на човека се ускоряват, подобрява се концентрацията и се намля умората. Друго важно, е че при йонизирането се наелектризират частиците прах, които в последствие залепват за филтъра на климатика и се наля съдържанието ми във стаята. Когато бактерии преминават през йонизиращата решетка, умират поради хилядите волта напрежение с което тя е заредена. Допълнителни климатиците имат плазмен филтър за унищожаване на микроби и пречистване на въздуха, който в резултат на което е по-свеж и липсват неприятните миризми. Шумът. По-новите климатици са с ниско ниво на шум – 25 -30dB. Екстри като обезвлажняване и овлажняване също не са за отхвърляне. Ако желаете много тук климатик, тогава Fujitsu е точно за вас. Това са климатиците които се славят с ниско ниво на шул < 20dB.

Няма подобни статии.

Автор: hatre

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар