Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

С какво сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки могат да помогнат на моя бизнес?

4 януари 2011 | Автор: business | Публикувана в Бизнес

Аз имам малък ресторант и искам да намеря повече клиенти

Именно на този въпрос ще се опитам за отговоря в следващите няколко реда. Всеки бизнес трябва да реши сам за себе си дали решението да използва сайт за групово пазаруване е рентабилно и какви са ползите от това. Надявам се със следващите няколко реда да помогна за вашето решение.

Потребителска маса и бърза реклама

Основополагащ камък на бизнес модела на сайтовете са групово пазаруване за многобройните посетители. Без посетители няма и продажби, няма интерес към услугата от страна на бизнеса, няма и комисионни, а съответно и печалби. Именно поради тази причина екипите на този тип сайтове имат изключителен приоритет в привличането на потребители към сайта. Често посетителите на лидерите в нишата надвишават няколко хиляди уникални потребителя на ден, а също и фейсбук групите и мейл листите им включват десетки хиляди абонати. Съответно страницата с вашата оферта ще бъде видяна от всички тези хиляди потребители и потенциални купувачи, които ще видят само вашата оферта защото принципът на сайтовете за групово пазаруване е да предоставят по една оферта на ден за населено място. Това ако не до покупки ( което също е неизбежно ) , то със сигурност ще даде възможност на вашия бизнес да достигне до хиляди нови потенциални клиенти бързо, лесно и безплатно.

Нови клиенти и печалба

След като закупят своя ваучер за стоката или услугата която предлагате, клиентите ще започнат да идват при вас. Това са хора, които можете да направите свои редовни клиенти, и тук всичко зависи само и изцяло от вас. Печалбата от тези потребители в случай че те станат ваши лоялни клиенти ще ви бъде 100%-това. В много от случаите хората ходят често в едно и също заведение. Ето ви страхотна възможност да се харесате на някой, който да хареса вашето заведение или ресторант и да започне честичко да ви посещава

Допълнителни продажби и печалба

Веднъж влезли във вашия търговски обект, всички тези хора биха могли да закупят допълнителна стока или услуга на нормална цена, което ще генерира допълнителен проход и съответната печалба. Тук е момента да се даде и пример. Ако подготвите оферта за вечеря за двама, можете да сложите клауза изключваща алкохолните напитки и така ще имате възможност да продадете на гостите си бутилка хубаво вино, или някаква друга напитка и да реализирате допълнителна продажба с печалба. Опитайте, все пак гостите са доволни, че хапват евтино и биха били благосклонни към покупката на бутилка хубаво вино освен ако не са някои заклети скъперници и ловци на намаления.

Печалба

Освен всичко друго в зависимост от надценките, които има вашата стока бихте могли да реализирате макар и малка печалба в случай, че по принцип сте заложили по-голям марджин и имате печалба дори и след голямата отстъпка, която предоставяте, но това е строго индивидуално и всеки бизнес знае и решава сам за себе си.

Няма подобни статии.

Автор: business

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Коментари (1)

Вашият коментар