Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Тайна комуникация с микрослушалка – кога да я ползваме

8 февруари 2012 | Автор: svebg4 | Публикувана в Комуникации

Новото хилядолетие донесе страшно много новости в света на електрониката, техниката и комуникациите. Преди 10-15 години да имаш мобифон беше невероятен лукс. Тогава една минута разговор по клетъчен телефон струваше 2-3лв. Днес над 90% от българите имат GSM, а на 50% имат повече от един, хората ползват микрослушалка, вместо огромните мобифони. Минута разговор струва 10 пъти по-малко, а обхват има навсякъде.
В тази статия ще ви запознаем с един неособено популярен начин за комуникация – тайната комуникация. Това е вид скрито общуване с друг човек, което се осъществява без околните да разберат, т.нар. шпионска комуникация. Тя може да бъде използван в десетки случаи. Благодарение на този вид комуникация вие можете да си спестите тревогите и неувереността по време на презентация, която водите. Можете да я използвате за да разкриете, заловите някой. Някои хора я използват за преписване на изпит, но според нас това е неморално и реално никой не печели от подобен род измама. Много по-добре ще се чувствате ако успеете да се подготвите за изпита.
Тайната комуникация се осъществява чрез няколко джаджи. Най-често микрослушалка плюс предавател. Микрослушалката се поставя в ухото и благодарение на малките си размери е напълно незабележима. Тя предава звук директно във вашето ухо. GSM-а ви се свързва с предавателя с блутуут или кабел. Предавателя създава магнитна индукция, която кара говорителя в микрослушалката да издава звук.
Звука, който се чува в ухото е кристален, понеже се предава директно на тъпанчето ви, освен това извън ухото ви не се чува абсолютно нищо, колкото и да е усилен звука, защото микрослушалката трепти с честотата на звука, а не издава реален звук.
Тайната комуникация най-вероятно ще претърпи много голямо развитие. Според нас някой ден няма да се налага да носим GSM, а ще имаме имплантирана микрослушалка в ухото, така ще можем да комуникираме постоянно, с който пожелаем. Няма да се налага да се ползва хендсфри докато се шофира, а ще си говорим свободно постоянно.

Подобни статии:

  1. Микрослушалка за ефективна и качествена работа Когато на човек му се налага да свърши някоя важна работа, той винаги търси най-изгодният вариант. И най-доброто средство, с...
  2. Професионална козметика и здравословен начин на живот – разкритата тайна на красотата Винаги се се е считало,че красотата е нещо изпълнено с тайни, нещо което жените използват за да изглеждат впечатляващо. Тези...
  3. Кога трябва да използваме течни торове Когато растенията ви изпитват недостиг от хранителни вещества това се отразява негативно на очакваните добиви. Ако нуждата е прекалено остра...
  4. Кога дизайнът на един уеб сайт може да е отблъскващ и досаден Някога замисляли ли сте се, че вашият уеб сайт може да изглежда досаден в очите на потребителите? Когато говорим за...

Автор: svebg4

Здравейте! Казвам се Светослав Станчев и отскоро се занимавам с няколко уеб страници. Не съм професионалист в СЕО оптимизацията, а по-скоро начинаещ, който знае колко много трябва да научи за да бъде наясно с процесите в интернет търсачките. Интересите ми са свързани както с интернет, така и с тайната комуникация. Пиша статии свързани с микрослушалки и хендсфрита за тайна комуникация. Развитието на този род техника е невероятно динамично и с всеки изминал ден става все по-интересно да наблюдаваш различните сфери, където ги използват. Не ме радва факта, че микрослушалките навлязоха силно сред студентите и ги използват за преписване на изпит. Реално погледнато преписване винаги е имало, но с подобен арсенал става прекалено лесно и се ражда нов тип "образовани" хора, които нямат дори елементарни познания в областта, която са изучавали. Но явно такъв е живота, всяка технологична новост ще бъде използвана не само за това, за което е създадена.

Този потребител е публикувал 2 статии.

Вашият коментар