Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Танцът на Слънцето

13 юни 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

Солт Лейк Сити, щата Юта. 20 януари, 2011. Това е един съвсем обикновен ден за някои, но също така е и начало на нещо наистина голямо – най-сериозният фестивал за независимо кино на територията на Америка. „Сънданс” се провежда от 1978г. и оттогава не е спирал да расте.

В началото проектът бил замислен да привлече повече инвеститори в киното на Юта, като начело стояла компанията на Робърт Редфорд (както и той самият като председател на първото издание на фестивала). Тогава били представени филми като „Трамвай „Желание””, „Среднощен Каубой” и „Сладкият аромат на успеха”. Името все още било „Филмов фестивал Юта/САЩ”, а акцентите в програмата били документални филми и конкурс за независима режисура.

През следващите години фестивалът набирал популярност и все повече филми взимали уччастие в програмата. Името било променено на „Сънданс” – от героя на Робърт Редфорд в култовата класика „Буч Касиди и Сънданс Кид”. Бил основан и институтът Сънданс, който да организира все по-мащабното мерооприятие.

Днес то събира любители на седмото изкуство от цял свят – всичко, от хотели и храна, до придвижване и прекарване на свободното време, се планира предварително, така че фестивалът да остави колкото се може по-хубави спомени у посетителите. Ако досега не сте присъствали на това грандиозно представяне на международното независимо кино, резервирайте самолетни билети за следващата година – до Солт Лейк Сити летят Air France. За всичко останало ще се погрижат организаторите на фестивала.

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар