Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Технически анализ в трейдър индустрията

9 септември 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Бизнес

Игнорирането на текущата пазарна цена на определени акции, не е никак препоръчително в съвременната практика, тъй като текущата цена на пазара – това е очевидният факт, безспорното доказателството, тя е непроменим за момента ресурс.  Пазара не е някой или нещо, с което може да се спори или преговаря, цената е единственото, което има значевие за момента. Прилагателни които описват една акция като „скъпа” или „евтина” не е много коректно към пазара. На пазара на търговия с акции има равновесие от  търсене и предлагане, нищо повече или по-малко. Това трябва да се запомни добре, защото в противен случай, един трейдър може да се озове в ситуацията, в която той си мисли, че цената на определена акция, която той е искал да търгува, е отишла „прекалено неизгодно”.

Това мислене е погрешно, и то със сигурност, когато говорим за търговия с акции. Натрупването на подобни позитиви или негативи не е на място, дори е напълно излишна. Реалността е, че една акция ще продължава да поскъпва, до тогава, докато има търсене и /или предлагане. Едно от най-важните неща, свързани със техническия анализ, е следното твърдение: „Няма такция, която да е твърде скъпа, за да бъде купена, и няма акция, която да е твърде евтина, за да беди продадена на къса позиция.” Съществува няколко характеристики, които всеки трейдър трябва да знае – това са така наречените трендове. Някои трендове да толкова големи, че се задържат месец след месец и така нопякога може и – с години.

Когато един тренд е установил своята посока, същевременно той набира сила  и време, за да обърне посоката. Основните трендове са видими, когато пазарът е възходящ или низходящ. Често тези трендове разговорно се наричат „бичи” или  „мечи” трендове, и не е изключено да се задържат на позицията, на която са в продължение на няколко години. Преживяванета на добри и на лоши дни, на печалби и на загуби – е неизбежно. Един главен тренд рядко обръща посоката ки без предупредителни сигнали. Някои от тези сигнали биха могли  да са: завишени обеми на търговия, също така комбинаци, между обем и резки движения в цената. Друг знак би могъл да бъде загуба на импулса, като последователно идва период на консолидация на пазара. Веднъж, когато първоначалния тренд се обърне, това, което следва е спад в трендовата волатилност.

Силният трендов пазар, като че ли „си хапва” за закуска излишно предллаганото количество, или както е в случая на низходящ тренд – така нещата се влошават.  Трендовете са склонни да се обазуват, при положение, че пазарът е достигнал екстремна точка – още известни като точки на подкрепа или точки на съпротива. Заради спецификчносттана работата, използването на валутен калкулатор в тази област е повече от важно, то е незаменимото средство, както всякакви други прогнози и изчисления са важни в работата с търговия с акции. Калкулатора пресмята различни валутни стойности и така предоставя актуалната валутна информация,от която се нуждаете.

Подобни статии:

  1. Акциите и тяхната същност. Според търговското право, акции са тези стойностни ценни книги, които удостоверяват, че техния притежател притежава тяхната номинална стойност, в някое акционерно...
  2. Технически преводи Кой се нуждае от технически преводи? Терминът “технически превод” обикновено се приема за синоним на понятието „научно-технически превод“, когато става...
  3. Форекс валутна търговия Какво в същност е форекс търговията ? Валутната търговия е изключително труедоемка задача, особено при не достатъчен опит и познания....

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар