Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Устойчиво развитие на стоманените конструкции

6 февруари 2011 | Автор: Mastilen | Публикувана в Бизнес

Нека в началото да направя кратък опит да опиша какво се има предвид, когато се мисли за устойчиво развитие. Устойчивото развитие на практика означава развитие, което по някакъв начин е възможно да се случи, без да се предизвикват особено големи катаклизми в местен и глобален мащаб. Устойчивото развитие днес акцентира най-вече на това, човешкият напредък да бъде в синхрон с природата, защото липсата му ще доведе до екстремални условия. Екстремалните състояния са именно обратната страна на устойчивостта. Развиващата се дейност на човека често влиза в противоречие с опазването на природата като например ползите от петрола за цивилизацията и вредата му за природата. Мисленето за устойчивост в условията на това противоречие изисква да се търси баланс, който да опази и двете неща. Стоманените конструкции успяват да постигнат много от това, за което екологичните радетели отдавна алармират.

Потребителите са еко

Тези качества на металното строителство носят един може би не дотам оценен заряд, който започва все по-ефективно да се използва. Екологичните предимства на сградите, изградени от този материал, много се харесват на потребителите. Всеки човек, който не е вманиачен в изкарването на все повече и повече пари, добре разбира, че дисбаланса в природата е опасен за него и за всички останали. Стоманата е един от най-устойчивите строителни материали, който има учудващо добри качества за постигане на огромни архитектурни резултати. Вниманието върху метала като средство за строене ще става все по осезаемо поради затягащите се екологични изисквания в развитите икономики. Регулациите за природосъобразност при изграждане на здания стават все повече и все по-трудни за покриване. Превъзходството над традиционния тип строителство може скоро да се превърне в разликата решаваща дали един проект ще получи разрешение или не. От своя страна екологичните фактори за устойчиво развитие стават повече и е трудно да се каже, коя е следващата дейност, която ще пострада от това.

Намалете замърсяващите строителни процеси

Устойчивото развитие не е особено благосклонно към постоянно повтарящите се строежи или енергоемки ремонти. Добрите метални конструкции ще ви избавят в значителна степен и от двете неща. Те имат доста дълъг период на експлоатация и така пестят освен материали и намаляват замърсяващите строителни процеси. Самите процеси са по- кратки от тези при конвенционалните сгради и възстановяването на зеленината можа да започне скоро. Поддръжката също е много щадяща и на големи интервали от време. След основен ремонт няма да ви се наложи скоро да поправяте каквото и да било, стига този ремонт да е бил достатъчно качествен. Нужно е да се погрижите за корозията, като използвате някой от добрите метални или органични покрития. Внимавайте за местата, където пробивате метала. Там вече нямате защитно покритие и водата може да лесно да проникне. Използвайте гумирани шайби със винтовете, за да постигнете това.

Чиста вътрешна среда

Утвърдените практики за изграждане на стоманени конструкции създават една своеобразна вътрешна и външна среда, в която не се задържа много мръсотия и влага. Това още повече намалява броя на необходимите манипулации за поддръжка на зданията, тъй като причините за повреда са редуцирани. Обработените повърхности на столиците и фермите, както и гладките повърхности на изолационните панели не задържат прах и могат да се почистват лесно с мокри препарати без това да навреди. Стандартните метални халета са широки и просторни без много вътрешни колони, което дава възможност почистването да става професионално с подходящи машини. Ниската влажност подпомогната от подходяща вентилация няма да позволят развитието на микроорганизми във влажна среда. Това са и едни от основните причини, поради които складовете са предимно стоманени постройки. Доброто здраве се нуждае освен от чистота и от психичен комфорт.

Ползи от дизайна

Дизайнът има много повече възможности, когато се работи с метал. Модерните предпочитания на клиентите са за огромни прозорци, заемащи мястото на цялата стена и по възможност, прекъсвани рядко от подпорни колони. Визуалната връзка с природата навън създава едно естествено спокойствие на една обичайна и позната среда. Широките, непресечени и високи помещения са едно желано пространство, където животът протича по-приятно и пълноценно. Желанието за промяна на обитаваното пространство не се изчерпва с преместване на мебелите, а може да обхване и премесване на стените и таваните дотогава, докато не видите наяве мечтата си за жилище.

Може би в стоманените сгради има нещо по близо до желанията на човека. Както онова, което искаме често се мени, така металът може да измени своята форма, за да ни угоди за пореден път.

Няма подобни статии.

Автор: Mastilen

Сигурно в тази директория за статии е важно да можеш да ги пишеш. Аз май мога, защото съм завършил филология и философия.

Този потребител е публикувал 4 статии.

Вашият коментар