Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Холни гарнитури

6 май 2012 | Автор: Val1o | Публикувана в Бизнес

Холът/дневната е лицето на всеки дом, където е прието не само да се посрещат гости, но и да се събира цялото семейство. Ето защо това помещение трябва да бъде не само удобно и комфортно, но и функционално. Интериорът задължително трябва да бъде естетически издържан и достатъчно привлекателен. Това може да бъде постигнато с помощта на правилно подбрани и подходящи мебели.
Към избора на подходящите холни гарнитури трябва да се пристъпва с отговорност, защото от това зависи атмосферата, в която ще прекарвате свободното си време. На пазара присъства огромно разнообразие от гарнитури. Такъв избор трудно можехме да си представим преди 20 години, когато имаше дефицит на продукция за народно потребление, а появеше ли се мебел в магазина, тя задължително беше продукт на клиширано производство – направена на един дъх и с не особено блестащо качество. Доизпълнение на мебел по поръчка не се прибягваше, пък и тази ниша в пазара на мебели все още не беше развита. Всичко това с годините се промени, сега можем да си позволим изработка на холни гарнитури по индивидуални идейни решения. Не бива обаче да се забравя, че най-важното условие за оформяне и поддържане функционалността на едно помещение,е да се придържаме към чувството си за мяра и да не си позволим да го претрупаме излишно.
Пространството, заемано от мебели
Преди всичко трябва да се обърне внимание на размера на мебелите и да се помисли колко място е удачно да заемат. Може да се окаже, че в хола могат да бъдат поставени няколко шкафчета, гардероб и мека мебел или този списък с мебели може да е още по-кратък. Ако решите да пестите място, може да направите поръчка за изработка на холни гарнитури по ваши размери, които да се вписват идеално в интериора на помещението. Много популярна е модулната гарнитура. Забележително е, че може да се подбере самостоятелно всеки един модул и дасе получи една твърде интересна композиция. Поръчват се необходимия брой модулни елементи и се получава едно прекрасно интериорно решение.
Концепция за интериора
Когато се избират мебели за хол, трябва да се отчита общата концепция на интериора. Така че, любителите на хай-тек стила със сигурност ще предпочетат да използват мебели, изработени от стъкло, метал или изкуствен камък. Дрешникът отлично подхожда за създаване на интериор в класически стил. Успешно могат да се използват и други модулни решения.
За съвременният човек холните гарнитури са удобно, функционално и интелигентно решение, тъй като на практика те могат да бъдат поместени в предпочитани части на помещението, според желанията и нуждите. Както знаем всеки хол си има център. Този център може да бъде камината, диван, холна гарнитура или масичката за кафе. Ако в един хол център се явява системата за домашно кино, то меката мебел е необходимо да се постави около нея.

Подобни статии:

  1. Мека мебел и още нещо Днес начина ни на живот е определящ за това кои сме ние. Добре обзаведеният дом от своя страна пък може...

Автор: Val1o

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар