Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Чикаго – високо в небето

22 юли 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

ЧикагоДвете най-високи сгради в САЩ са в Чикаго – Уилис Тауър и Тръмп Интърнешънъл. Но не само те оформят пейзажа на този космополитен град. Погледнат отстрани, той е лабиринт от многоетажни здания, пробождащи небето с типичната за Америка амбиция да покорява. Чикаго расте както в архитектурно, така и в духовно отношение, като съчетава здравината на стоманата и силата на единството.

Градският пейзаж е следствие от най-големия строителен бум в Америка. След Големия пожар, който унищожава почти изцяло града, тук се стичат най-добрите архитекти от всички щати, за да издигнат от пепелта едно ново Чикаго, носещо атмосферата на новото време. Типични за града са църквите в полски стил, ярко осветените небостъргачи и китните паркове. В един от тях – Оук Парк – е живял и творил архитектът Франк Лойд Райт.

В културно отношение Чикаго предлага изключително разнообразие от мероприятия. Тук процъфтява театъра на импровизацията в лицето на трупи като The Second City и I.O.; можете да чуете един от най-добрите симфонични оркестри в света, както и да се насладите на наследството на госпъл, соул и джаз музикантите.

Всяка година се провеждат и разнообразни фестивали: Вкусът на Чикаго, който е най-големият кулинарен фестивал в света; Лолапалуза, на който свирят известни рок-банди; Съмър Денс, на който се развихрят горещи танци, както и много други.

Чикаго привлича над 35 милиона туристи всяка година. Летище O’Hare International е второто с най-голям брой пътници летище в света (дотам летят Malev Hungarian). Уникалният микс от сетивни усещания прави града притегателен център за много артисти, които изпълват атмосферата с ритми, багри и аромати. Кухнята на Чикаго се слави с типичната местна пица с дебел блат, хот-дог с множество добавки и гръцки и полски ястия, които са част от мултикултурния десен на града.

Чикаго

Подобни статии:

  1. Сочи, Русия Едва ли сте си представяли руското крайбрежие като привлекателно за туризъм. Но там има един град, чиито туристически традиции ще...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар