Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Чуждестранни инвестиции

13 юли 2011 | Автор: Vnosiznos | Публикувана в Бизнес

Правенето   на инвестиция  отвъд   родната страна е доста  рисковано   начинание , но дава  много   съществени предимства и възможности на  инициатора  :

- Предразполага  чуждото  правителство към намаляване на напрежението , оказвано  към    вносителя  ( обикновено  с цел  протекция  на  местния  пазар и производство)

-  Помага за  заобикалянето на търговските  пречки  – официални и  неофициални  .

- Помага за намаляване на риска при превоз, чрез използването да различни инкотермс

- Инвестицията се приема като принос към  развиването   на  локалната  икономика, което би подпомогнало и сформирането на  стабилни  бизнес връзки в съответната държава.

-  Прави  статутен преход от  нормална   внос-износ компания   в международна  компания  с локално базирани  клонове .

-   Предоставя  възможност за  разрастване  на общия производствен капацитет.

-  Дава   възможности за  правене  на производствени или маркетингови  задачи   заедно с   локални   фирми .

-  Улеснява  процеса на износ към съответната страна
В даден момент , вноса на съответна продукция или услуга достига критична маса като разход, докато пазарите в ранен стадий на своето развитие (при налично производство на искания продукт) биха могли да предложат значително по-изгодни цени в замяна на икономическа помощ под формата на инвестиция, технологии и други услуги. Достъпа до нови пазари е друг фактор за преки чуждестранни инвестиции. От гледна точка на конкурентоспособността, важно е да знаете дали вашите конкуренти се разширяват, ако да – в чии пазари и благодарение на какви методи.
В същото време, трябва да бъде обърнато внимание на отпечатъка, който глобализирането на индустрията оставя върху локалните клиенти. В същото време, трябва да покрива, за да осигури добра траектория за развитието си, е акуратно да се съобразява с последните индустриални тенденции на пазара.  Според промишления сектор и вида на бизнеса, директните чужди инвестиции могат да се съобразява с последните индустриални тенденции на пазара.

Няма подобни статии.

Автор: Vnosiznos

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар