Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Авиокомпаниите и ръчния багаж

15 април 2011 | Автор: 4140 | Публикувана в Почивки

Правилата за ръчния багаж (този, който пасажерът има право да качи  с него в самолета) на почти всички авиокомпании варират, но има няколко базови параметри, които редовно се повтарят.

Условията варират предимно, според това дали превозвачът е редовен (например Lufthansa, KLM,  Czech Airlines) или нискотарифна (като easyJet, Niki, Ryanair).

Редовните авиопревозвачи в повечето случаи допускат повече свобода на пътниците си и им разрешават да вземат на борда освен чанта (в повечето случаи с габарити до 55 x 40 x 20 сантиметра и тегло не повече от осем или десет килограма), и книга за четене, лаптоп, чадър, дамска чанта отделно.

евтините авиопревозвачи, от своя страна, в много случаи са много по-стриктни в това отношение и изискват от клиентите си да съберат всичкия багаж, който искат да вземат в самолета, в рамките на един куфар с позволените размери и тегло. при тези условия, ако искате да качите освен сакчето си и  лаптоп, преди да се качите на самолета, ще бъде казано да пренаредите багажа си или да оставите едното като чекиран багаж, за превоз в багажното отделение и да платите определената такса .

Тези разлики, заедно с това, че правилата не винаги се следят  изкъсо, нерядко водят до объркване сред пътуващите и много разправии. Затова, преди да  запазите самолетен билет, подробно проверете изискванията на авиокомпанията, с която, ще летите.

 

Подобни статии:

  1. Електронни цигари Можете да правите какво ли не на борда на самолета – да изпратите имейл на приятел, да се поровите във...

Автор: 4140

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Коментари (1)

  1. Awesome post once again. I am looking forward for more updates ;)

Вашият коментар