Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Артрит и Диабет

15 юни 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Здраве & Фитнес

Артритът е доста широко понятие, което за описание на болка в ставите се използва или възпалителни състояния: ревматоиден артрит – автоимунно заболяване, остеоартрит, кози артрит. Той е между водещите причини съвременният човек да се инвалидизира. Днес страдат от някаква форма почти 50 милиона възрастни хора и броят им всяка година с около милион се  увеличава. Традиционните средства за лечение могат много странични ефекти да предизвикат. За щастие помагат природните билкови методи за преодоляване на физическите и икономическите последици.

Лечението на артрит от точно поставена диагноза зависи. Най-често нестероидните противовъзпалителни медикаменти са използваните болкоуспокояващи лекарства, които и без рецепта могат да се закупят. Страничните ефекти са значителни. Едно проучване открива, че за лечение на странични ефекти, например на гастрочревния тракт увреждане, отива почти 1/3 от цената на медицинските грижи. Понякога тези лекарства ускоряват влошаването на хрущяла, който за доброто здраве на ставите е от голямо значение.

Обикновено с ревматоидния артрит се свързва тютюнопушенето, а тъй като жените не са склонни като цяло от този навик да се откажат, изследователите предполагат, че има нещо общо с по-голямата заболеваемост на жените. Друга хипотеза е, че повече естроген се съдържа в състава на контрацептивите, което защита осигурява. Но недостигът на витамин Д е най-вероятната причина. Той важна роля играе в предпазването от болести на организма, с костите и ставите свързани. Хора, които достатъчно от този витамин не приемат, са към развитие на ревматоиден артрит по-склонни.

Диабетът е заболяване, широко разпространено, чиято честотата с тази на затлъстяването нараства. Значението на храненето е безспорен научен факт за появата и протичането на диабет. Преяждането, претоварвания с въглехидрати и мазнини, хранителните излишества, увеличават риска от появата му, особено при наследствено предразположени към болестта лица. Налице е високо ниво на кръвна захар, която се дължи на недостиг на инсулин, или на невъзможността инсулиновите ефекти да се реализират, или на двете заедно.

Диабет тип 1 по-често при децата се среща, особено на 10-14 години. При тях абсолютният инсулинов дефицит постоянният му инжекционен внос налага. Диабет тип 2 в резултат на нарушена чувствителност на клетките към действието на инсулина се развива, заедно с недостиг на секрецията на инсулин или със забавяне.

 

Подобни статии:

  1. Билки против кашлица Почти всички лекарства против кашлица, които ще ви предпишат в аптеката, могат да бъдат заменени с естествените билки, които ще...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар