Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

АСТРОЛОГИЯ И ВЯРА

30 октомври 2012 | Автор: apostoloff | Публикувана в Друго

МЕЖДУ НАУКАТА И СЛЯПАТА ВЯРА

Мнозина са ми задавали нелепия въпрос, дали, видите ли, вярвам в астрологията. Не може да вярваш в химията, в биологията, в математиката. Защото това са научни дисциплини, които боравят с точни факти и данни и нямат нищо общо с вярата.
Астрологията е също така една древна научна дисциплина, но нерядко можете да чуете изявления от рода на: „Аз вярвам в астрологията.” И смешно, и жалко… Защото вече хилядолетия наред човечеството е изправено пред един глобален проблем. Милиони хора са се колебаели и все още се колебаят по кой път да поемат- по пътя на познанието и точната наука или по пътя на сляпата вяра.

Как стоят нещата с вярата и астрологията в САЩ? Наскоро стана ясно, че 82 % от пълнолетните граждани на Америка вярват в Бог. Това сочат резултатите от социологическо проучване, публикувано във в- к. “The Financial”. Изданието отбелязва, че аналогични резултати е имало през 2005 г. и 2007 г.

Освен това 76% от американците вярвали в чудеса, 75 % – в рая, 73 % – в това, че Исус е син Божи. 72 % от американците вярвали в ангелите, 71 % – в живота след смъртта, а цели 70 % – във възкресението на Христос.

61% от анкетираните са заявили, че вярват в ада, а 60% – в дявола. Дотук добре… Има обаче и още нещо… Излиза, че в теорията на Дарвин вярват 45 % от запитаните, в НЛО – 32%, в астрологията – 26%, а в прераждането – 20%.
Да се смееш ли, да плачеш ли?…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Няма подобни статии.

Автор: apostoloff

Автор съм на 15 книги и на стотици статии в печата и в Интернет. Собственик съм на сайта www.SuperAstro.net Списвам и блога www.SuperAstro.net/blog

Този потребител е публикувал 6 статии.

Вашият коментар