Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Билки за синузит

10 август 2011 | Автор: Mastilen | Публикувана в Здраве & Фитнес

Инфекциите в синусите могат да се окажат особен враг, с който трябва да се борите по най-подходящия начин. Ако сте от хората, които предпочитат да не се подлагат на рисковете на синтетичните хапчета, а вместо това търсите решение, идващо направо от природата значи сте попаднала на правилната статия.

Инфекциите на синусите се наричат още синузит и биват два основни вида. Първия вид е временен и обикновено се нарича остър синузит, а другия се появява от време на време и се нарича хроничен. Острият синузит се проявява при около 20 процента от децата, които имат респираторни болести през зимата и около 1 – 2 процента при боледуващите възрастни. Хубавото на този вид е, че се повлиява доста добре от медикаменти и след приема на такива страдащите обикновено намират облекчение. При хроничния синузит статистиките са много по-тревожни и състоянието е много по-устойчиво. Между 7 и 10 процента от населението на развитите държава страда от този проблем през зимните месеци. Симптомите и при двата вида са доста сходни: лош дъх, болки в зъбите, еритема, трудно дишане през носа, умора, запушен нос, болки в лицевата област, треска, гадене, възпалено гърло, болки и напрежение в очната област, скулите носа и над веждите.

Ако в момента страдате от подобен комплекс от симптоми ще е най-добре да се консултирате със специалист по уши, нос гърло, защото пренебрегването на подобен проблем може да доведе до много по-сериозни неприятности със здравето. Препоръчително е да се срещнете с лекар, колкото е възможно по-скоро.

Хубавата новина е, че има няколко натурални средства, които могат спокойно да се ползват и със сигурност имат положително влияние. Най-значителното предимство на ползването на билки е, че не са известни някакви значителни странични ефекти, което изобщо не може да се каже за синтетичните хапчета, рожба на модерната медицина. Нека изброим няколко конкретни и доказани билки:

 

Евкалипт

Това е ароматна билка, която успокоява гърлото и помага много за подобряване на лошия дъх. Това, което наистина прави евкалипта ценен са неговите обеззаразителни свойства, което от своя страна помага значително за свиване на подутите тъкани като тези в носните кухини например. Друга положителна особеност е че,всеки би могъл да намери на пазара евкалиптови листа, да ги свари и да изпие отварата, а ако водата е твърде гореща, тогава просто приближете лицето си към парата и вдишвайте с носа си от парите, колкото искате. От известно време на пазара има и обилно количество евкалиптови бонбони, някой от които са доста ефективни. Това е форма на билката, от която е лесно да се възползвате без да е нужно да включвате котлона.

 

Ехинацея

Основното оръжие на ехинацеята е, че тя е смъртоносна за някой вируси, развиващи се в дихателната система. Можете да дозирате прецизно приема си на тази билка, защото тя може да се намери и под формата на капсули с фиксиран грамаж. Трябва да направя едно сериозно предупреждение за ехинацията, защото тя може да предизвика алергии. Ако имате алергия към амброзията най-вероятно ще имате алергия към тази билка.

 

Ефедра

Билката може да лекува и други болести като например обикновена настинка, сенна хрема и други. Приемането на ефедра обаче може да бъде опасно, така че ще се наложи задължително да се посъветвате с лекар преди да предприемете каквото и да било.

 

Джинджифил

Повечето от вас познават джинджифила като средство срещу главоболието, но той може да се използва ефективно и при синузит. Тъй като билката има противовъзпалителни свойства, тя може да повлияе подутините и възпаленията в носните кухини и с това да облекчи състоянието на пациента. Това е и отличната билка за високо кръвно налягане и ако имате проблеми с това, значи сте намерили любимото си растение.  Можете да намерите джинджифил и под формата на билкови капсули, но преди да започнете да ги приемате прочетете внимателно листовката.

На края ще спомена и хапчетата, които се състоят от различни билки и имат за цел да повлияят благоприятно, засегнатите от синузита. Можете разбира се да направите подобна смесица от билки и сами и така ще се възползвате от много предимства наведнъж. Можете да потърсите някакви рецепти за приготвяне на подобни смеси и да ги изпробвате върху себе си без страх от каквито и да било странични ефекти. Някои от билките ще ви се отразяват по-добре от други и това е индивидуално за всеки. Просто намерете своите и подобрете състоянието си значително.

 

Няма подобни статии.

Автор: Mastilen

Сигурно в тази директория за статии е важно да можеш да ги пишеш. Аз май мога, защото съм завършил филология и философия.

Този потребител е публикувал 4 статии.

Вашият коментар