Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Борба с хлебарките

22 декември 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Друго

Самото унищожаване на хлебарки, заради биологичната им устойчивост, е труден процес както. Честото пръскане с ред препарати за домашна борба всъщност повишава тяхната устойчивост и по-трудно прави унищожението им. При проблем се препоръчва своевременно да се реагира с търсене на професионалисти. Като услуга се предлага по дезинсекция от фирма пръскане срещу хлебарки и се третират заведения, домашни помещения, производствени и хранителни обекти за унищожение на терена на популацията хлебарки.

Хлебарки са вредители. Те са изключително адаптивни и упорити и към голяма гама отрови устойчивост си създадоха с годините. За да бъде успешен процеса на унищожаване на хлебарки, професионални мерки са необходими, с особена преценка на средата.

Хлебарки нападат места сифони и лоша канализация, там, където хигиената е недостатъчна, а също и чисти помещения. Те в блокове навсякъде вървят, в кооперации, ресторанти и халета. Смесете в подходящ съд 1 лъжица течен сапун и 1 чаша вода. Разбъркайте добре и видите ли хлебарки – напръскайте ги. Благодарение на сапуна, те не могат да дишат и умират съвсем скоро. Друг начин от хлебарки да се отървете, е просто буркан с вода да оставите до тяхното гнездо близко, когато влязат да пият от буркана няма да могат да излязат и ще се удавят.

Какви са началните стъпки за унищожаване на хлебарки?Те са свързани с диагностиката на проблема – размера на популацията и взети предишни мерки. Ако терена от фирма е пръскан, трябва протоколите да се пазят, за да се установи вида на препарат, ползван в предишна обработка, за да преодоляване резистентността.

Резистентността е основен проблем при пръскане срещу хлебарки. Тя често от таблети е резултат, отрови и спрейове от търговската мрежа. След такива коктейлчета, хлебарките се терминират често. Затова е от особено значение е правилните препарати да се подбират за успешно третиране, с предишна работа съобразени или ползваните предходни  продукти.

След като се установи популацията, се пристъпва към унищожаване на хлебарки – най-ново поколение богата гама препарати, с нарастващата резистентност съобразени. Според условията се преценяват и могат водоразтворими емулсии да бъдат, фумиганти, прахове, гелове за пръскане срещу хлебарки или димки. Обичайно с опръскване е първоначалната обработка на терена с препарат. Повечето не оставят петна и са без мирис.

 

Подобни статии:

  1. Какви препарати против хлебарки да използвате ако имате малки деца? Първоначалният шок, когато откриете как няколко хлебарки се разхождат из детската стая и то все по-близо до вашето малко съкровище,...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар