Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Великите Комедийни Филми

27 октомври 2011 | Автор: irgnet | Публикувана в Изкуство & Забавление

По какво се отличава добрата комедия от непрестанно излизащите комедийни филми – еднодневки? Може би е въздействието им да засмеят дори и най-депресивните хора или да ви разбият с невероятен хумор. Възможно е виновникът да е в майсторски написаната фабула, с добра режисура и перфектно разпределяне във времето на комичните действия. Но който и да е виновникът, гениалните комедийни филми ни оставят с болки в корема и необходимостта пак да ги изгледаме. Най-добрите комедии ни помагат да станем съпричастни на радостта на героите, да прогоним лошото настроение и самите ние да изживеем техните ситуации. Истинските комедийни филми ни действат тайно да се присмиваме на самите себе си, на своите собствени инциденти и грешни действия.

Ето една субективна класация на най-добрите комедии. Ако сте изпуснали някой от тези класически комедии, време е да наваксате пропуснатите смях и забавление пред екрана:

1. Монти Пайтън и Свещеният Граал
Според феновете, тази серия е най-смешната от поредицата за Монти Пайтън. Свещеният Граал е преразказ на класическата история за Крал Артур, но вместо кралят със своите рицари да се подвизава в Камелот, Господ му се появява и му казва да търси свещеният граал. Свещената им мисия преминава в абсурдни действия и рицарите ги очистват забавно и смешно, докато в края остават само двама. Какво се случва след това е една от най-великите и абсурдни комедийни филми на всички времена.

2. Поспаланко / Sleeper/
Комикът Уди Алън е смотан кларнетист, съдържател на диетичен щанд. Лекарска грешка го приспива за 200 години и той се свестява в бъдещето, в един свят утопия, изпълнен с роботизирани полицаи и тайни агенти. Човечеството е роб на роботите, а Уди Алън ще ви докара сълзи от смях с комичните ситуации в роботизираното бъдеще.

3. Борат
Една сравнително нова комедия, но въпреки това една от най-великите правени някога комедийни филми. Историята разкрива казахстански журналист преживяващ американската мечта. Отивайки в Америка Борат ще ни развесели чрез сблъсъка на културите и изумлението на Борат от този нов чудесен свят. Борат ще преследва своята мечта, а именно Памела Андерсън, плейбойката, която Борат вижда в списание.

За сега толкова. Очаквайте скоро представянето на още няколко комедии, които си заслужават гледането.

Подобни статии:

  1. Класация на приходи от филми за 2011г. Вие фен ли сте на филмовото изкуство? Искате ли да знаете какви приходи са събрали някой от филмите през 2011?...

Автор: irgnet

Този потребител е публикувал 6 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар