Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Видове стикове за голф

14 юли 2011 | Автор: Спортен Магазин | Публикувана в Спорт

Има три основни вида стикове за голф: уудове, айръни и патъри. Всеки стик е предназначена за определен тип голф удар и за определено разстояние. От това дали ще изберете правилните стикове за голф зависи качеството на играта ви. Затова е важно преди да купувате да се запознаете с техните функции и характеристики. Да имате предвид например, че средното разстояние на изстрел с драйвера е 201 метра, айръни са по-подхдоящи, когато се изисква максимална точност, а патерите запазвате за момента, в който трябва да вкарате топката в дупката и да спечелите играта.

Стикове за голф – уудове или драйвери

Уудовете са дълги голф клубове с малък наклон, които се използват за по-големи разстояния. Производителите в днешно време използват титан или стомана, за да ги направят.Обикновено се състоят от водач (драйвер) и фарватер. Те имат дълъг шафт за максимална скорост, най-често графитен или метален.

Най-често срещаният сет с 3 или 4 стика от този вид, които се използват за тии бокса и за дупки на дълги разстояния. Най-вероятно за втори или трети изстрел. В последните десетилетия дължината на уудовете се увеличава и типичният драйвер с графитен шафт сега е 115,6 см. Главите им също могат да бъдат много големи – до 460 см³ обем.

Стикове за голф – айръни

Айръните обикновено се използват за къси и точни удари. по-кратки разстояния. Те са с плоскоъгълно лице и по-къс шафт от уудовете. Предназначени са за удари, които ви приближават до зеленото или за по-трудни терени. Можете да ги ползвате, когато има неравности, фарватери или пясъчни капани.

Има дълги, средни и къси айръни и всички са с плоски глави.

Клиновете, които са подходящи за употреба в пясъчния бункер са специален вид айръни – по-тежки и по-къси от останалите. Те не са толкова плоски и удрят топката по-високо.

Стикове за голф – хибридни

В някои сетове за голф можете да намерите и хибридни стикове. Те са кръстоска между уудовете и айръните. Обикновено се използват вместо високите номера уудове и ниските номера айръни.

Стикове за голф – патери

Този тип стикове обикновено се използва за много близки разстояния до дупката. Основните видове патъри са два.

Блейд патерите са най-предпочитани от голф играчите. Те обикновено са много тесни в предната и задната част. Дизайнът им е прост, плоски са и ви позволяват да усетите по-добре топката. Малет патерите са по-обемисти и дават по-голяма мощност на удара ви. Можете да ударите топката с повече сила и по-малко усилие. Специалистите препоръчват да свикнете да играете спокойно и свободно с единия патер и след това да пробвате и с другия.

Ако тепърва ще посещавате голф уроците, не се хвърляйте да купувате без да се консултирате със специалист. Някои от голф сетовете са подходящи за начинаещи, други за напреднали. Уверете се, че изборът ви е правилен. Само така бързо ще бележите добре резултати и ще се наслаждавате на играта.

Богата гама от голф принадлежности може да намерите на www.SportenMagazin.net

Подобни статии:

  1. Видове жив плет, избор на растения Жив плет това са гъсто разположени линейни насъждения от храсти или дървета. Те имат предимно защитни и декоративни функции, и...

Автор: Спортен Магазин

Този потребител е публикувал 6 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар