Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Вино – стопля душата в студената зима

3 февруари 2012 | Автор: vinoto | Публикувана в Храни & Напитки

С вино, както в древността, така и днес се отбелязва всяко постижение. Повод за много иниацитиви от творци, мислители, писатели. Виното е единствената напитка, която е имала свой бог в древна Елада – Дионис.
Дионис е бил въздиган в култ също така и в Древен Рим и Тракия, но с друго наименование – в земите на траките го наричали с името Загрей.
Производството на вино по нашите земи има дългогодишни обичаи. Благоприятните почвено-климатични условия в нашия регион са причина за отглеждане на разнородни сортове грозде. Виното, произвеждано в нашата страна не отстъпва по нищо на произвежданото във Франция и Италия. Първокачественото червено и бяло вино е грабвало много пъти награди от изложения по цял свят.
В нашата държава празнуваме и Трифон Зарезан, един от празниците, останали ни като завещание от нашите прадеди, празник, посветен на лозарите и виното. По нов стил Трифон Зарезан се отбелязва на 1 февруари, но някои сънародници още предпочитат да го посрещат на 14 февруари. Обредът е различен в различните части на страната, но е характерен изборът на „цар” на лозята, който в някои региони дори символично го окъпват във вино. Целта на консумирането на голямо количество вино е добива от грозде да бъде по-изобилен през тази в сравнение с предишната година.
Какви са ползите от умерената консумация на червено вино е било обсъждано в продължение на дълъг период от време. Поради тази причина, множество учени са осъществили многобройни тестове, за да се открие от къде идва силата на червеното вино. По последни резултати, колкото по-редовно, но в малки количества червено вино се консумира, толкова по-положителен резултат има това върху сърдечно-съдовата система, а при нежния пол дори и върху килограмите.
Според последните резултати умерената консумация на червено вино, може да ви намали и редовното посещение при стоматолога. При множество заболявания са организирани сполучливи опити за лечение с фиксирана доза вино, съчетано с продукти от природата. В медицината това се нарича енотерапия и се назначава от доктор.
За виното може да се напише много и никога няма да може да се опише с думи, неговата енергия не може да бъде осъзната от произведенията, тя трябва да бъде почувствана.

Подобни статии:

  1. Модни тенденции при дамските палта и дамските якета за есен-зима 2011-2012 Топ дизайнерите са особено идейни и продуктивни при създаването на колекциите си за есен-зима 2011-2012. Най-податливи на модни влияния както...

Автор: vinoto

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар