Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

ДРУГОТО ИМЕ НА СЛУЧАЙНОСТТА Е… СЪДБА

30 ноември 2012 | Автор: apostoloff | Публикувана в Друго

МИСТЕРИОЗНИ СЪВПАДЕНИЯ

В човешката история са останали ред съвпадения, от които ни побиват тръпки. Ще изброя само няколко от няколко от тях…

I)

Знайно е, че трагедия с кораба “Титаник” се е случила през 1912 година. Малцина знаят обаче, че още през 1898 година издателство “Менсфилд” издава романа на почти неизвестния писател Морган Робертсън “Крушението на Титан”, който не предизвикал никакъв интерес у читателите. Действието на романа се развивало на кораба “Титан”, описан със следните размери: дължина 243 м, водоизместимост 70 хил. тона, мощност на двигателите 50 хил. к.с., скорост 25 възела, 4 тръби, 3 винта. В една студена априлска нощ корабът се сблъсква с айсберг и потъва.

14 години по-късно потегля на своя първи рейс реалният “Титаник”. Той има дължина 269 м, водоизместимост 66 хил. тона, мощност 55 хил. к.с., движи се със скорост 25 възела в час, има 4 тръби и 3 винта. В студената априлска нощ “Титаник” се сблъсква с айсберг и потъва…

Може ли да се обясни само със случайно съвпадение трагичната съдба на американските президенти, избрани в година, която завършва на нула?… Линкълн, избран през 1860 г., Гарфийлд, избран през 1880 г., Маккинли, избран през 1900 г. и Кенеди, избран през 1960 били убити. Харисън пък, който бил избран през 1840 г., умрял от възпаление на белите дробове, Рузвелт, избран през 1940 г.- от полиомиелит, а Хардинг, избран през 1920 г. от масиран инфаркт. Покушение имаше и върху Рейгън , който бе избран през 1980 г.!

II)

Има и други, не по-малко озадачаващи съвпадения и поредица от факти, свързващи по необясним начин събития от живота на двама американски президенти Абрахам Линкълн и Джон Кенеди.

Абрахам Линкълн е роден през 1818 година. Джон Кенеди е роден през
1918 година (разликата е 100 години).
Линкълн става президент на САЩ през 1860 г.; Кенеди става президент през 1960 г.
(разликата отново е 100 години).

И двамата са южняци; преди да станат президенти са били сенатори; по време на своето управление се придържат към демократични възгледи и защитават гражданските права. И двамата са убити в петък, с куршум в тила. И двамата в присъствието на техните съпруги!…

Линкълн е убит в театър “Форд”, Кенеди пътувал с автомобил “Линкълн”, произведен от фирмата “Форд”. След убийството приемник на Линкълн става Ендрю Джонсън, роден през 1808 година; приемник на Кенеди след убийството става Линдън Джонсън, роден през 1908 година!…

Убиецът на Линкълн – Джон Бут е роден през 1839 г.
Ли Харви Осуалд е роден през 1939.
Двамата убийци са от южните щати, и двамата споделяли екстремистки възгледи. И двамата са убити, преди да бъдат осъдени. Бут стрелял в Линкълн в театър, полицията го открива в склад; Осуалд стреля в Кенеди от прозореца на близкия склад с книги и се скрива в театър.

Линкълн имал личен секретар с фамилия Кенеди. Той настоявал президентът да не отива в театъра във вечерта на убийството. Секретарката на Кенеди Емили Линкълн съветвала президента да отмени пътуването си в Далас.

Малко преди смъртта си Линкълн посетил градчето Монро (Monroe, щат Maryland); Кенеди преди смъртта си посещава Мерилин Монро (Marilyn Monroe).
Имената на двамата президента (LINCOLN и KENNEDY) са 7-буквени, на техните приемници (ANDREW JOHNSON и LYNDON JOHNSON) – 13-буквени буквени, а на убийците им (JOHN WILKES BOOTH и LEE HARVEY OSWALD) – 15-буквени.

III)

Друг случай, влязъл в историята на разузнаването, разказва следното: Малко преди десанта на съюзниците в Нормандия през 1944 година в английския “Дейли телеграф” била публикувана кръстословица, чийто отговори – думите “Нептун”, “Юта”, “Омаха”, “Юпитер” били дълбоко зашифрованите кодове на операцията по десанта на съюзническите войски, включително и името на секретната операция “Overload”. Цялото английско разузнаване нахлуло в редакцията на вестника, търсейки немския супершпионин. Станало ясно, че кръстословицата е съставил невинен учител, старче, което повече от 20 години се занимавал с това, добавяйки си малко допълнителни средства.

IV)

През 1838 година американският писател Едгар По написал “Повест за приключенията на Артур Гордън Пим”. В нея той разказва как след корабокрушение четиримата спасени се оказали в открито море. Доведени до отчаяние от глад, тримата от тях убиват четвъртия и го изяждат. В книгата неговото име е Ричард Паркър. През 1884 година корабът “Магнонет” претърпява корабокрушение. Четирима от моряците се спасяват и подобно на героите на Едгар По, се оказват в една лодка. След дълго скитане сред морските простори, обезумели от глад, тримата убиват и изяждат четвъртия. Името му се оказва, че е … Ричард Паркър.

V)

През 1865 година в романа си “От Земята до Луната” Жул Верн пише за полета на трима души до Луната. Размерите на изстреляния снаряд са следните: височина 3,65 м., тегло – 5547 кг. След сто години “Аполон-8″ с екипаж от трима души за първи път обикаля Луната. Модулът “Аполо-8″ е с височина 3,60 м. и тегло 5621 кг. Двата апарата стартират през декември от Флорида, а после се приземяват в океана. Разстоянието между точките на приводняването на апаратите е по-малко от 4 км.

VI)

През 1922 година френският художник Рене Шарбоно нарисувал картината “Жана д’Арк на кладата” по поръчка на кмета на Руан. За модел той използвал младичката студентка Жана Ленуа. На следващия ден, след като закачили платното в изложбената зала, в университетската лаборатория избухнали реактиви, а там се намирала Жана, която не успяла да избяга от помещението и изгоряла жива.

Да… Другото име на случайността е съдба…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Няма подобни статии.

Автор: apostoloff

Автор съм на 15 книги и на стотици статии в печата и в Интернет. Собственик съм на сайта www.SuperAstro.net Списвам и блога www.SuperAstro.net/blog

Този потребител е публикувал 6 статии.

Вашият коментар