Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Еко туризъм в Троянския Балкан

6 юли 2011 | Автор: Радио | Публикувана в Почивки

Всички обичаме ваканциите и посещението на някое зелено, спокойно местенце далеч от замърсения град е сякаш приказен оазис. Еко туризмът е разрастваща се индустрия в световен мащаб и броят на туристите, които търсят еко приключения и алтернативен туризъм нараства всяка година. Както всяка друга почивка, така и приключението в Балкана, еко дестинациите изискват планиране и подготовка.

Има множество еко курорти и планински градчета из България. Страната ни е благословена с красоти и чистота, която извира от сърцето на Стара Планина, Рила, Пирин. За да направите правилен избор, първо трябва да решите за себе си какъв тип еко курорт желаете да изберете и колко сте склонни да похарчите за съответния период. Някои еко къщи за гости са много богати и често предлагат луксозни услуги като СПА, хидромасаж и др.Някои планински и еко курорти в България не предлагат излишен лукс, но пък за сметка на това разполагате с богат избор от дейности, които ще разнообразят Вашия ден. Троян например е един от най-хубавите ни планински курорти, където гостоприемни домакини ще Ви настанят в своята комфортна къща за гости и Вие ще се почуствате като у дома. Следобедите са идеален момент да се отдадете на еко разходки, пътешествия из региона, игра на федербал, фото разходки и др.

Щом веднъж сте си избрали еко селище и къща за настаняване, време е да контролирате въодушевлението преди да тръгнете на пътешествие и да отделите време да подготвите списък с нещата, които ще вземете с Вас. Може би няма по-голям кошмар за туриста от това да открие, че камерата или фотоапаратът са останали у дома. Силно Ви препоръчваме да разгледате и прогнозата за времето за курорта, към който сте се насочили и в зависимост от очакваните метеорологични условия да подготвите багажа си. Някои планински места са силно зависимо от климатичните промени и валежите. Троян може да се похвали с умерен климат, особено през лятото и ето защо няма да Ви очакват неприятни изненади по време на престоя Ви там. Въпреки това, ако сте решили да разкриете чудесата на региона, моля, вземете си удобни обувки, които са подходящи за планински маршрути и преходи.

Ако пътувате сами, то лесно ще подредите багажа си. В случай, че сте решили да организирате семейна почивка, то ще Ви трябва предварителна подготовка и очевидно разходите Ви ще се повишат чувствително. Ако децата и кучето ще дойдат с Вас, пригответе списък с нещата, от които биха имали нужда и внимателно обмислете най-належащите от тях. Изберете една лятна ваканция в Троянския Балкан, пригответе багажа си и се отправете към чудния свят на зелената природа, където щастието е намерило своя дом.

Подобни статии:

  1. Зимните ни курорти България може да се похвали с изключително разнообразна, чиста (донякъде) и привлекателна природа.Само няколко десетки километра делят сивите градове от...

Автор: Радио

Този потребител е публикувал 9 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар