Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Има ли български блогове за култура?

24 март 2012 | Автор: clashbade | Публикувана в Без категория

Поне според Гугъл няма. Или по-скоро нямаше до скоро.

Sledi.net е нов специализиран, информационен блог за културните събития в София и страната. Това си личи не само от собственото му представяне, но и от статиите, които човек може да прочете в него.

По ясен и непретенциозен начин авторите на блога предоставят полезна информация и новини за интересни предстоящи културни събития в България.

Новините са разделени тематично в категории, в които удобно да се търси информация в съответния жанр или област – Балет, Изложби, Кино, Концерти, Опера, Програма, Спектакли, Театър, Фестивали и Церемонии.

Всеки, който се интересува от културния живот в България може да намери новини за различни културни събития, полезна информация за програмата на отделни театри и културни институции, информация за цените на билетите за всяко събитие и местата, от които могат да се закупят.

Различното на този културен блог е, че това не е място за лично творчество, нито място за критика на творчеството на другите.

Този блог не е мястото за комерсиален пиар на поредното шумно рекламирано културно събитие. Това просто е блог написан от хора, които се вълнуват от всички области на културата и имат потребност да споделят това вълнение с останалите.

На блога може да се коментира всяка статия или да се зададе въпрос ако има такъв. Има възможност да се следят статиите по всяко време посредством Twitter или RSS.

Това е една възможност да се създаде виртуално културно общество, в което да се споделят новини и събития, и да се обсъждат свободно всякакви теми, свързани с развитието, успехите и проблемите на българската култура.

Sledi.net се оказва алтернативен виртуален гид в света на българската култура, който да информира за новите театралните постановки, балетни и оперни премиери, предстоящи концертни и кино прояви, шоу и танцови спектакли, изложби на родни творци, и чужди изпълнители във всички аспекти на сценичното и изобразително изкуство.

Най-малкото постижение на блога е, че успява да провокира интерес и да популяризира културните прояви в страната.

Липсата на достатъчно сайтове и блогове за култура в България е само една от причините такъв блог да съществува.

Втората и най-важна причина са всички хора, които се вълнуват и обичат българската култура..

Подобни статии:

  1. БГ Радио – Само българска музика БГ Радио – Само българска музика БГ Радио стартира с грандиозен концерт на 3 март 2001 година. БГ Радио е...
  2. Български кулинарни рецепти – онлайн гид Сайтът sgotvi предлага по много елегантен начин кулинарни рецепти, съвети за готвачите, препоръки за здравословно хранене и много други. Има...
  3. Български детски дрехи В последните години се забелязва добро търсене и предлагане на български бебешки и детски дрехи. Българските производители се стараят все...
  4. InfoDir – най-бързо развиващия се каталог Знаете ли кой е най-бързо развиващия се каталог в интернет ? Да това е www.infodir.org ! В този информационен портал...

Автор: clashbade

Този потребител е публикувал 5 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар