Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да изберем LCD телевизор?

31 октомври 2011 | Автор: georgiev1975 | Публикувана в Ревюта

В днешно време LCD телевизорите са достъпни за все повече и повече потребители.Заради огромния технологичен напредък, на пазара могат да бъдат намерени невероятно количество различни LCD телевизори. Въпросът,който трябва да си зададем,е- на какво трябва да обърнем внимание при покупката на такъв телевизор?

Един от най-важните фактори, от който трябва да се ръководим при покупката на течно кристален телевизор, е големината на екрана. На пръв поглед може да ви се стори,че колкото по-голям е той, толкова по-добре и че ограничението е само в парите, с които разполагате. Но не винаги е така. Голямо значение има и изплозванта матрица. От не по-малко значение е и разстоянието,от което ще гледаме телевизора. Хубаво е преди да отидем в магазина да измерим това разстояние. Ако стаята, в която ще гледате телевизия, не е голяма, е по-добре да не купувате най-големият телевизор, който намерите.

Ако имате ограничение по отношение на средствата, е добра идея вместо по-евтин телевизор с голям дисплей да купите по-малък,но с по-качествено изображение.

Следващото много важно нещо е разделителната способност.Това е броят на точки на LCD матрицата по редове и колони. Повечето евтини модели са с разделителна способност от 1366х720 пиксела или HD качесто. Ако искаме да имаме LCD телевизор с по-голям екран / 40 инча и нагоре/ е хубаво да изберем Full HD модел с разделителна способност 1920 по 1080 пиксела. Качеството на картината при Full HD е невероятно, всеки най-малък детайл се вижда перфектно.

Следващото нещо,на което трябва да обърнете голямо внимание при покупката на LCD телевизор, е яркостта.Тя никак не бива да се подценява,особено ако обичате да гледате телевизия през деня.Прието е, че за добро възприемане на картината, вашият телевизор трябва да има яркост поне 450 kd/m2 (киндела на кв.м. идва от английската дума за свещ- candle). Повечето модели в наши дни удовлетворяват това изискване, но все пак прочетете внимателно характеристикете на телевизора, който си харесате.

Друга важна подробност е максималният ъгъл, от който може да се гледа без картината да потъмнее и времето за реакция на матрицата. Времето за реакция се измерва в милисекунди. Колкото по- ниско е то, толкова по-добре. Човешкото око не прави съществена разлика между телевизори с време за реакция под 8 милисекунди. Задължително вземете такъв телевизор.

Технологията на LCD телевизорите е такава, че ако се гледа екранът отстрани, се появява ефектът на поляризация – рязко понижаване на контраста и промени на цветовете. Истината е,че колкото по – далеч стои човек от екрана , толкова по- силни са изкривяванията.Експертите ни съветват при избора на телевизор да се стремим този параметър да е колкото се може по-висок. За предпочитане да търсите телевизор с ъгъл на виждане по-голям от 170 градуса. Едни от най – добрите модели имат ъгъл на обзор 176-178 градуса и се приближават до най-качествените плазмени телевизори и класическите модели реализирани с кинескоп.

Когато избирате телевизор, се стремете да вземете най-доброто за парите, които имате. Не спестявайте усилия, обиколете поне няколко магазина преди покупката. За предпочитане е да купите по-скъп телевозор, но на увърдена марка, отколкото по-евтин на неизвестна такава. Все пак, спомнете си английската поговорка- Не сме толкова богати, че да купуваме евтини неща. Това трябва да важи с пълна сила и при покупката на телевизор. По-евтиният може да ви излезе по-скъп в дългосрочен план.

Няма подобни статии.

Автор: georgiev1975

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар