Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да изберете подходящия круиз?

1 февруари 2012 | Автор: Branimir | Публикувана в Почивки

Планирате първата си ваканция на круиз. Докато разглеждате многобройните възможности, трябва да си отговорите на три основни въпроса:

• Какво очаквам от този круиз?
• От какъв тип почивка имам нужда?
• Каква сума съм готов да отделя за почивката си?

Така значително ще стесните кръга от хиляди предложения, които изскачат пред очите ви, щом напишете в търсачките „круизи оферти”. Отделете време не само, за да изберете маршрут, но и за да разгледате кораба, с който ще пътувате. На сайтовете на големите круизни линии можете да направите виртуална разходка из всеки един кораб.
Ако за първи път ще почивате по този начин, най-добре е да си изберете по-кратък и по-евтин круиз. Дори и да откриете, че това не е подходяща почивка за вас, няма да сте похарчили много пари и ще се приберете в къщи относително бързо. Макар че почти не сме срещали човек, който да е отишъл на круиз и да се е върнал разочарован. Напротив. Обикновено хората се пристрастяват и започват редовно да планират почивките си като изписват „круизи оферти” в Google и проверяват какво ново се предлага.
Ако нямате възможност да похарчите много пари, изберете си по-малка кабина, без екстри като тераса например. Ще платите по-малко, а ще се забавлявате и ще използвате всички екстри на кораба, както и тези пътници, които са наели апартамент.
В случай, че ще пътувате с децата си, проверете има ли организирани програми за тях и предлагат ли се пакети на специални цени за семейства с деца.
Запомнете, че колкото по-дълъг и скъп е един круиз, толкова по-голяма е вероятността средната възраст на пътниците да е около 65 – 70 години. В случай, че искате да се забавлявате, да ходите на дискотека и да вършите всякакви щуротии, това едва ли е подходящият за вас вариант.
Ако очаквате тиха и спокойна почивка, попитайте дали на кораба са си резервирали места големи групи. Получите ли утвърдителен отговор, най-вероятно очакванията ви няма да се оправдаят.
Може би сте маниаци на тема нови и непознати храни. Тогава защо не си намерите круиз с такава програма – дегустации на храни и напитки?
Обичате да танцувате? Потърсете кораб с бална зала, джаз бенд или тематичен круиз с латино музика.
Когато търсите на „круизи оферти”, помнете, че можете да избирате почивката си така, че и най-малката подробност да е по ваш вкус. Възползвайте се максимално от тази възможност.

Подобни статии:

  1. Кой е най-подходящия франчайзинг за Вас? На много места в интернет можете да срещнете съвети за това, че започвайки нов бизнес една от най-удачните форми е...

Автор: Branimir

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар