Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да се борим с запека и косопада

3 юли 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Здраве & Фитнес

Предпазвайте от слънцето косата си, когато прекарвате повече време – слагайте шапка, понеже са твърде агресивни неговите лъчи за нея и скалпа. Винаги морската сол и хлора измивайте след плаж и басейн косата си, замърсяването за да отстраните и да не получите косопад.

Важна е за всеки от нас прическата, но избягвайте сложна прическа всеки ден да правите, за която агресивни стилизиращи продукти са необходими – алкохолът и химикалите в тях им косата увреждат и силен косопад може да получите и оплешивяване.

Преди лягане разресвайте косата непременно. Ако тя е къса – в посока от корена към края на косъма. Ако е дълга – от края към корена. Разресвайте с гъсти и заоблени зъбци гребен. След това във всички посоки няколко пъти разрешете косата с твърда четка, но не бодлива. Така укрепва косата, проветрява се, от праха и мръсотията се отърсва, приливът на кръв се засилва към корените на косъма и се подобрява подхранването, няма опасност да получите косопад.
- Правете с етерични масла от лавандула и розмарин на скалпа масаж с палеца, показалеца и средния пръст, от челото в посока темето. Уверете се, че е напълно покрита косата ви, стойте възможно дълго и измийте косата накрая с качествени продукти.
- Мийте с отвара от смрадлика косата си срещу косопад.
- Нарежете няколко листа от алое на ситно и с миксер ги разбийте. Долейте 2 ч. ч. вода, през марля прецедете течността и още малко топла вода сипете. Изплакнете с течността косата. Алоето стимулира силно растежа.

В повечето случаи, когато друга физиологична причина не е налице, на недостатъчно фибри и течности в приетата храна се получава запек. Съвременната култура на хранене, от динамичния начин на живот наложена и за пълноценно и здравословно хранене – липсата на време принуждава хората обработена храна да консумират, синтетична и консервирана, с недостатъчно фибри.

Въпреки, че лечението от конкретния случай зависи и сложността му, в повечето случаи запек е лечим, като се проми хранителния режим и като цяло начина на живот. Осъществява се чрез употреба на слабителни средства, които в четири групи условно са разделени. Минералните масла изпражненията омекотяват и премахват запек, но честото  използване не се препоръчва. Натриевият докузат може токсичността на други лекарства, по същото време приемани, да увеличи и черния дроб да застраши.

 

Подобни статии:

  1. Косопад – причини От изтъняване и оредяване на косата, до пълна плешивост, може да варира загубата на коса, като следствие на редица причини....
  2. Косопад – лечение За да се изяснят причините за косопада, преди всичко е необходимо да се направят изследвания от „А“ до „Я“. Често...
  3. Ако страдате от косопад и сте подложени на стрес, Демир Бозан е правилния избор Медицинските статистики сочат, че много хора страдат от косопад на нервна почва. Ако и вие сте един от тях, не...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар