Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как се обучава куче?

8 март 2012 | Автор: ellusion | Публикувана в Хоби

Обучението на едно куче е дълъг процес, но за сметка на това е много удовлетворяващ. Кучетата са почти като децата и по същество обучението им не е много по-различно.
С научаването на едно куче да се подчинява вие повишавате качеството на живота му. Както при всяка здрава връзка и двете страни трябва да развият разбиране за това кой е шефът, какви са очакванията им, и така нататък.
Представете си, че може да изведете кучето си на разходка, без да се дърпа от каишка. Може да го оставите някъде знаейки, че няма да избяга или да направи някоя беля. Кучето може да си играе с децата без да ги ухапе или дори, че нямате нужда от дезинфектант.
Когато става въпрос за обучение на куче, психологията е проста. Доброто поведение трябва да бъде възнаградено, а лошо поведение трябва да бъде наказано. Без никакъв отстъп или колебание, дори да ви е жал. Кучетата усещат вашето колебание.
Чрез възнаграждаване на доброто поведение, кучето ви ще се научи на подчинение. Също така, кучето ви ще се научи да избягва и лошото поведение, така ще си спестите всички главоболия, които може да ви причини вашето куче.
Толкова е елементарно, нали.
Принципа на обучение е по метода на Павлов за неговото куче и лампата. Винаги когато светне, кученцето си мислело, че идва яденето.
Наградите са също много важни. Те дори може да са просто една похвала, кучетата я разбират. Не са толкова глупави и не е необходимо да мислите, че няма да ви разберат. Може да им давате и лакомства или каквото и да е, дори лечението може да се възприеме като награда. Просто трябва да ги обичате и да им го казвате по всякаквъ начин, но без да прекалявате.
Наградите са награди, а не, подкупи. Ако стигнете до там да давате подкуп на вашето куче, то никога няма да може да се научи.
Ако установите, че не ви харесва идеята за постоянно даване на лакомства за награда, може да използвате техника, наречена “кликер трейнинг”.
Ще имате нужда от детска играчка или свирка, която произвежда силен звук. Идеята е винаги, когато храните кучето си или му давате лакомство, то да чува звука на тази играчка , свирка, кречетало.
Вашето куче в крайна сметка ще започне да свързва този звук с получаване на лакомство, от там ще асоциира звука с добри чувства и ще изпълнява всичко, което му се каже. .

Подобни статии:

  1. Заек за домашен любимец Зайците са много сладки и това е причина повечето хора да ги обичат като домашни любимци, но те не са...
  2. Безплатни обяви за домашни любимци Много хора имат домашни любимци. Животинките са много мили същества, е повечето от тях или зависи от гледната точка. Разбира...

Автор: ellusion

Този потребител е публикувал 5 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар