Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Камъни в бъбреците – 4 стъпки за разграждане

20 април 2012 | Автор: zdrave | Публикувана в Здраве & Фитнес

За съжаление повечето хора прекарват седмици докато изкарат камъните от бъбреците, но има начин това да стане за само ден. Вместо да давате една камара пари и два месеца да се прегъвате от болка, може трябва да опитате да разградите камъните в бъбреците по естествен начин.

Знаете ли, че най-вероятно вече сте изхвърлили много бъбречни камъни?

Повечето хора ги изкарват безпроблемно преди първата бъбречна криза. Обикновено малките камъчета преминават лесно, когато пиете много вода. Именно това е причината всеки лекар да ви съветва да пиете много вода.
Камъните в бъбреците обаче могат да са с най-различни форми, размери и състав. Повечето са около 5-7мм в диаметър и са съставени предимно от калций. Ако сте един от 90%-те процента, които страдат от такива камъни в бъбреците, може да ги изкарате само за ден, използвайки метод, който разгражда и предотвратява образуването на нови такива.

4 начина за лечение на камъни в бъбреците
1. Всички лекари препоръчват пиенето на много вода, с която да изкарате камъните. Трябва обаче да знаете колко много и какъв вид вода. Количеството вода на ден трябва да е около 30% от теглото ви. Така например, ако тежите 80кг. Препоръчително е да пиете по 2,5 литра вода на ден. Към водата добавяйте и малко лимон. Той съдържа лимонова киселина, която разгражда калция по естествен път.
2. Диетата ви трябва да е богата на фибри. Повечето хора ядат всякакви храни, но се ограничете до тези богати на фибри и вода. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци.
3. Правете упражнения. Тялото работи с много системи, за да поддържа един цял организъм. Упражненията помагат за по ефективната работа на тялото. Разхождайте се често или тичайте всяка вечер.
4. Накрая, приложете лечение с фосфорна киселина. Пийте безалкохолни напитки, които съдържат фосфорна киселина. Тя достига до бъбреците, защото не играе роля в киселинния баланс на тялото и разгражда калция по естествен път.

Прочетете още за видовете камъни в бъбреците тук.

Подобни статии:

  1. Как да заблестят отново златните бижута Да поддържаме златните си бижута в добър вид е доста лесно и е възможно да се извършва у дома. Въпреки,...
  2. 7 стъпки за по-добро мотивационно писмо При търсене на работа в чужбина, или в България, когото кандидатствате за някоя позиция Вие най вероятно подавате и мотивационно...
  3. Отслабване с диети Всяка жена желае идеална фигура и се опитва да я постигне по един или друг начин. Лутаме се през различни...
  4. Бритни Спиърс: чай вместо диета Бритни Спиърс открива за себе си и споделя с останалия свят ново оръжие в борбата с излишните килограми. Новата диета...

Автор: zdrave

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар