Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Климатици – достъпни или не?

19 август 2011 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Без категория

В днешно време има няколко индикатора на това дали едно домакинство е сравнително богато или не. Едно от тях е наличието на климатици в къщата или апартамента. На всички ни е известно, че не всяко домакинство е в състояние да си закупи нещо толкова скъпо, при положение, че разходът не се ограничава единствено със закупуването на продукта. Месечните такси за ток започват драстично да се увеличават след инсталирането на климатици у дома. Хората трябва добре да знаят, че това е едно скъпо  удобство и наистина не е за всеки. Поне не все още. Има страни, в които наличието на климатици е нещо напълно нормално, дори задължително. У нас, обаче, тази тенденция все още не е станала толква популярна, а и достъпна за по-голямата част от народа ни. Ние все още много се впечатляваме когато отидем на гости на приятел и усетим приятният хладен (или топъл, ако е зима) полъх на техните климатици. Веднага този човек ни се издига в очита и ние започваме да го уважаваме с една идея повече, защото очевидно човекът може да си позволява използването на подобна луксозна за нас услуга.

Но пък има и още нещо, което е много типично за нас, българите. Всеизвестен факт е, че ние не харесваме много богатите хора и имаме малко резервирано отношение към тях. Когато видим, че някой използва климатици, ние му се възхищаваме, от една страна, но от друга веднага се замисляме от къде този човек има тези пари и защо ние не можем да си ги позволим също като него. Напълно възможно е човекът да е спестявал тези пари дълго време за да си ги купи. Най-вероятно и самите ние можехме сега да имаме климатици, ако приоритетите ни бяха същите като неговите. Но те очевидно не са и в това няма нищо лошо. Това не го прави нито него богат, нито нас бедни.

 

Няма подобни статии.

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар