Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Климатичната техника – напредничава технология и умерени цени

7 октомври 2011 | Автор: creativedesign | Публикувана в Бизнес

Климатичната техника все повече се налага на пазара, с напредничавата си технология и умерени цени тя става предпочитана от повечето хора.

Климатикът е помпа, която премества енергията във вид на топлина от околната среда в помещението и обратно. Този процес е основан на физичния закон за поведението на газовете при промяна на температурата и налягането, известен като Цикъл на Карно. Технологията се допълва от допълнителни агрегати и възли, за да се създаде уникална система, която едновременно може да климатизира, вентилира, пречиства въздуха, при това без да замърсява околната среда и без да повлиява глобалното затопляне.

Климатичната техника е безопасна за ползуване в сравнение с други източници на топлина и особено лесна за управление от деца и възрастни. За поддръжката й не се изисква полагане на специални усилия, освен почистване на филтрите на климатика и профилактика веднъж годишно. Най съвремената климатична техника йонизира въздуха в помещенията, освежава го и го прави сходен до този около реките и езерата.

Напредналата технология при производството на климатици, позволява те да са толкова безшумни, чеда може човек спокойно да  работи и  дори да спи на включен климатик.

Широкото им разпространение и предпочитанието към този вид техника се обуславя от многофункционалността й, безвредното й действие както за човека, така и за околнта среда и от многообразието й. На пазара има голямо разнообразие от различен тип климатици – канален, касетъчен, колонен  подов, таванен, таванно-подов. Подборът зависи от спецификата и големината на помещенията, наличието на окачен таван и вентилационна система. При наличие на вентилационна система, каналните климатици не само отопляват или охлаждат помещенията, но вкарват свеж въздух от вън.

Колонните климатици са подходящи за зали ресторанти, кина и библиотеки. Каналните, вградени във вентилационната система са особено подходящи за офиси ,конферентни  и фитнес зали, където се събират много хора, а няма възможност за проветрение.

 

Подобни статии:

  1. Климатична техника Фуджицу за отопление от Климатична техника Бургас Изглежда доста са използвани тези инверторни климатици Фуджицу АСИА12ЛГК може би защото от една страна са маркови, а от друга...
  2. Цени на матраци Нани Изборът на български производител на матраци има едно неоспоримо предимство – по-ниската цена. Това обаче не е за сметка на...
  3. Елегантната офис кафе-система на Caffe Vergnano Кафе Верняно, историческата  компания от Торино, засилва лидерската си търговска  позиция с въвеждането в мрежата барове, магазини и офиси патентованата...

Автор: creativedesign

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар