Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Кои са най-важните способности за реализиране на печеливш бизнес?

2 юли 2011 | Автор: venben | Публикувана в Бизнес

В настоящи дни все повече хора се стремят към реализиране на доходоносен бизнес, чрез различни стратегии за реклама. Това е така, защото постигането на тази мечта би довела до независимост, по-големи финансови облаги, влагане на своите креативни умения и реализиране на личния потенциал на отделния човек. За превръщането на желанието в реалност са потребни редица личностни умения, също и възможност за разрешаване на редица фундаментални въпроси. Между тях са въпроси, като: „Кои са най-значителните умения за изграждане на успешен бизнес?”, „Съществуват ли хора, които са родени за мениджъри и такива, които не са подходящи?”, „Защо едни успяват, а други не?”. Отговорите на тези въпроси са много значими и са скрити в самите нас. Това е така, понеже всеки сам за себе си осъзнава, какво е подобаващо за него, но това в съществена степен е продиктувано от нашия житейски и професионален опит. Опитът и знанията му ще допринесат за повишаване на неговия имидж, чрез различните методи за реклама – сайтове за обяви, статии и визитки. Също така много важна роля играе самооценката, както й психологичните качества около отделния индивид.

Ние смятаме, че няма гарантиран метод или ограничение на характеристиките, които позволяват благополучно реализиране в бизнеса. Обикновено всеки човек трябва детайлно да оцени своите силни и слаби страни, която оценка да е резултат от безпристрастни обстоятелства за своята индивидуалност. Иначе би могло да се получи объркване, резултат от неадекватна оценка за индивидуалните възможности. Високата и непълна самооценка би могла да доведе до авантюри, които да са извън възможностите на човека. Което да остави дълбоки следи на разочарование от неуспеха, които да са резултат от трудни, непосилни начинания. От друга страна мениджърът с ниска аз концепция няма да има смелостта да разгърне своите компетенции, независимо от своя огромен потенциал.

Според нас съществуват хора, които са по-подходящи за реализирането на собствена бизнес идея, поради наличие на характеристики, които са характерни за личността на сполучливия бизнесмен. Тези качества се придобиват или са част от личността на индивида, резултат от неговия темперамент. Но тези характеристики във висока степен са обусловени от различните видове бизнес. В съвременния свят съществуват много и разнообразни възможности, изискващи различни личностни особености. В голяма степен всеки би бил подходящ, стига да открие своята сила и развие този свой потенциал. Не всички хора първоначално ще разполагат с основния набор от психологически характеристики на сполучлив предприемач. Но при силно желание и трудолюбивост винаги би могло да се развие и липсващото звено.

Множество хора започват личен бизнес, но малко от тях успяват да реализират бизнес успех. Познатата днес психология ни предоставя редица инструменти, които могат да бъдат благоприятни за младия и трудолюбив бизнесмен. В настоящата статия ще разгледаме някои от качествата, които са нужни за развиване на успешен бизнес.

Базови качества:

1. Отговорност, дисциплинираност и борбеност за реализиране на поставените задачи.

2. Общителност и умение за работа с различни хора, надареност за решаване на напрегнати ситуации.

3. Доблест и умение за вземане на собствени решения. Вслушване в собствената интуиция и готовност за вземане на трудни решения. 4. Интуиция за различаване на важните неща, онези, от които хората имат нужда в момента.

5. Зрялост и практичност. Знание и желание за покачване на собствения имидж и авторитет.

6. Способност за поемане на рискове и упорство в постигане на поставените цели. Решимост за справяне проблемите, които понякога могат да изглеждат и безнадеждни. Изправяне пред трудностите с вяра в успеха, дори и след провал в дадено начинание.

7. Любов към живота и стремеж към нови изпитания.

8. Силно изразена способност, която Ви откроява от другите и би могла да ви даде предимство при реализиране на определена идея.

9. Увереност в себе си и своите компетентности.

10. Готовност и желание за увеличаване на фирмения авторитет и нареждането й сред други топ фирми и топ сайтове.

11. Умение за обективен анализ на ситуацията, който да гарантира, че всяко начинание ще се избира в съответствие с неговите силни и слаби страни.

Могат да се изброят много характеристики, които могат да бъдат описани, като основа за постигане на сполучлив бизнес. Не бива да изпускаме да кажем, че всеки човек сам по себе си се разграничава и сборът от неговите собствени качества го прави уникален. Тази идентичност е най-важна в живота и ни помага да се отличаваме от другите във всяко едно от нашите начинания. Основавайки се на този факт, дори и при наличието на всяко едно от посочените качества, не може да бъде гаранция за постигане на финансов успех. Въпреки това е хубаво да се изпробва, защото дори и най-успешните бизнесмени не са държали в ръце готова рецепта за техния успех.

Подобни статии:

  1. Онлайн маркетинг за постигане на успешен бизнес. В случай, че се научим да ползваме различните способи за интернет маркетинг систематично е напълно постижимо да разширим разпространеността и...
  2. Онлайн обяви, публикуване на визитки, писане на статии в интернет и още много средства за безплатна бизнес реклама. Интернет обяви, онлайн визитки, директории за статии и още много методи за бизнес реклама. Познати са различни методи за рекламиране...
  3. С какво сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки могат да помогнат на моя бизнес? Аз имам малък ресторант и искам да намеря повече клиенти Именно на този въпрос ще се опитам за отговоря в...

Автор: venben

Този потребител е публикувал 5 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар