Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Можем ли да се доверим на един платен домоуправител?

29 септември 2011 | Автор: webmedia | Публикувана в Бизнес

Не ви ли се е случвало да се съберете с вашите съседи, за да решите, кой да бъде новият домоуправител. Тогава свеждате предпазливо глава с надеждата, че може би няма вие да бъдете избраника. Когато обаче след секунди се огледате забелязвате, че не само вие, но нито един от съседите ви няма желание да се ангажира с тази работа. Кому е нужно някой, който няма никакво желание и компетенция в областта да се занимава и да е отговорен за куп важни неща свързани с управление на етажна собственост. Тогава всички си задаваме един и същи въпрос — Какво е необходимо за да направим правилния избор на домоуправител?
Точно заради това хората решават да наемат професионален домоуправител в София или в който и да е град в страната. По този начин жителите на определена сграда се лишават от куп проблеми и занимаване с така досадните , но и незбежни административни задължения.
Един професионален домоуправител цени вашето доверие и се отнася с професионализъм , коректност и отговорност.
Понятието “професионален домоуправител“, наричано още ” платен домоуправител” включва комплекс от услуги и цели намаляване на разходите за поддръжка на етажната собственост. Стреми се да осигури спокойствие и разбирателство между съседите и свободно време на обитателите на сградата. Професионалният домоуправител управлява имота според закона за управление на етажната собственост и спомага за изготвяне на вътрешен правилник.
Смятаме, че сме способни да постигнем всичко това, като се заемем с управлението на общите части във Вашия вход и блок. Качеството на предлаганата услуга гарантира по-дълъг експлоатационен период на Вашия вход и по спокоен и комфортен живот в него.
Професионалния домоуправител е човек, който е назначен от агенцията ни на тази длъжност за да управлява Вашия имот. Той извършва всички дейности, които влизат в задълженията на един професионален домоуправител. Тези задължения включват наистина широка гама от услуги, като:

  • Назначава общи събрания и запазва взетите решения в архив;
  • Представлява взетите решения пред общинската администрация;
  • Информира собствениците, които не са присъствали на събранието за настъпили промени или решения;
  • Помага при вземането на решение, по какъв начин ще се разпределят разходите в етажната собственост;
  • Представя ежемесечно финансовите отчети;
  • Събира ежемесечни такси;
  • Организира почистването на снега около сградата;
  • Осигурява поддръжка на ВИК и електрически инсталации;
  • Заема се с намирането на фирма за почистване на входове и поддръжка на градини;
  • Назначава и следи стриктно работата на портиер;

Всъщност задълженията на един професионален домоуправител са много повече. Колкото повече задължения, толкова повече свършена работа. Особенно ако си истински професионалист.

Подобни статии:

  1. Как се забавлява един мъж в Интернет След измислянето на интернет на мъжете вече няма да им е скучно. Това невероятно изобретение позволява на всеки мъж да...
  2. Онлайн радио или един безценен източник информация и приятна музика Онлайн радио станциите са един страхотен начин да се поддържате информирани и същевременно да се забавлявате с приятна музика по...

Автор: webmedia

Този потребител е публикувал 7 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар