Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Най-опасните професии

27 юли 2011 | Автор: bary40 | Публикувана в Бизнес

Всички работни места имат рисковете за здравето, влючително при търсене на работа в чужбина, някои от тях са с по-малко рискове, примерно ако работата Ви е свързана с компютъра, има опасност да навредите зрението, други са с по-сериозни и дори фатални рискове, примерно, падане от големи височини, или да бъде смазан под тежко оборудване.

1.Рибар

Смъртност: 200 на 100 000

Защо това е толкова опасно: теглене и маневриране на мрежи или клетки, тежащи няколко стотин килограма (или повече) е достатъчно сложно дори и без проливен дъжд, вятър, хлъзгави палуби и ледено студена вълни, пръски и плискат навсякъде. И разбира се удавяне винаги е съвсем реална възможност.

2.Дървар

Смъртност: 61.8 на 100 000

Защо това е толкова опасно: Регистратори на работа на големи височини и по-нестабилна, неравен терен с моторни триони и машини за сеч са опасни, дори когато се използва правилно.

3.Самолетен пилот

Смъртност: 57.1 на 100 000

Защо това е толкова опасно: летене, запрашаване на реколтата, теглене и пилотиране на търговски полети са включени в тази група. ако нещо се обърка има опасност на живота.

4.Фермер

Смъртност: 38.5 на 100 000

Защо тя е толкова опасно: Земеделските стопани и фермерите се сблъскват с множество опасности, включително натрошени или оплетени от тежки машини като комбайни и балиращи машини, ритна или стъпкани от животните, в капан вътре в силозите или зърно асансьори, и изложени на токсични нива на пестициди и други химикали.

5.Покривач

Смъртност: 34.7 на 100 000

Защо това е толкова опасно: Височини, тежки наклони, хлъзгави повърхности, неравна основа, липсата на предпазни колани или мрежа, както и задачи, които обикновено изискват и двете си ръце, представляват реална опасност за покривачи.

6.Работник на метални конструкции

Смъртност: 30.3 на 100 000

Защо е толкова опасно: Няма значение как координиран, балансиран, или фокусиран, катерене по стълби, това е е рискован бизнес.

8.Работник за поддръжка на индустриалния машини

Смъртност: 18.5 на 100 000

Защо това е толкова опасно: Мащабни машини, предназначени да смаже, да стопи, или да реформира метала или други промишлени материали може лесно да смаже човек за секунди, ако нещо се обърка. Има и риск от пожар или експлозия, излагане на токсични химикали, и падане или преместване отломки.

8.Шофьор на камион

Смъртност: 18.3 на 100 000

Защо това е толкова опасно: Шофирането е опасно за всеки, независимо за какъв период от време, но особено за тези, които го използват за изкарване на пари.

9.Строителни работници

Смъртност: 18.3 на 100 000

Защо това е толкова опасно: Строителните работници във всички видове среди, включително и под земята, на големи височини, и по натоварените магистрали и строителни обекти. В допълнение те често работят с опасни материали, взривни вещества, тежко оборудване, и електрически инструменти.

Успех при търсене на работа.

Няма подобни статии.

Автор: bary40

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар