Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Обществен трезор – съхранете Вашите ценности на сигурно място

11 юни 2012 | Автор: chokoevsubmit | Публикувана в Бизнес

Човешкият мозък е способен да измисли какво ли не в името на това да съхрани имуществото си. Хубаво е човек да умее да пести. Всеки трябва да се подсигури с личен фонд „бели пари за черни дни”, защото животът е изпълнен с всякакви изпитания и не се знае какво съдбата е подготвила за нас.

Въпросът е къде е най-подходящото място да скрием парите си, така че да ги използваме само в краен случай, когато ни потрябват. В отговор някои ще предложат под дюшека на леглото или пък в буркани, закопани някъде в градината. Тези идеи са добри, но не чак толкова. Те не носят необходимата надеждност и сигурност за скритите ценности, защото е възможно толкова добре да сме ги скрили, че самите ние да не се сещаме къде сме ги сложили или пък да се намери някой недоброжелател, който да открие преди нас собствените ни ценности.

И така стигаме до друго решение – обществен трезор. Тази услуга е най-сигурният съвременен начин за опазване на всичко ценно за нас. Банките предлагат на своите клиенти възможност за ползване на банкови касети под наем, които са разположени в специални трезори на офисите. Услугата „обществен трезор” представлява предоставяне на сейфове за съхранение на парични средства, ценни книжа, документи и други вещи с висока стойност. Всичко, което смятате че е ценно за вас можете да го сложите в тези сейфове. Някои от предимствата да съхранявате в сейфове са: гарантирана висока степен на сигурност, надеждност, неприкосновеност на ценностите Ви и удобство за Вас; конфиденциалност, дискретност на клиентите и тайна на вложеното съдържание; богат избор на касети и срок за ползването им; неограничен брой посещения на обществения трезор и други. Обемът на сейфовете, срокът на ползването им и цената за услугата са различни. За наемането на касета банките събират такси. Размера на таксата зависи от големината на касетата и срока на наема на касетата. Съдържанието и стойността на ценностите не се обявяват. Достъпът до банковите касети е личен (или може да упълномощите с нотариално заверено пълномощно друго лице) и неограничен, т.е. имате право на неограничен брой посещения в рамките на работното време на обществения трезор.

Общественият трезор може да се счита за най-сигурният и надежден съвременен начин да съхраните за неопределен период от време всичко ценно, което притежавате.

Подобни статии:

  1. Съвети за сигурно пътуване Естествено първото нещо, което трябва да направите, за да бъде пътуването ви спокойно поне до известна степен откъм разходна гледна...
  2. Африка е най-търсеното място за почивка в края на 2011г. Предпочитанията на хората, относно това къде ще прекарат ваканцията си, наистина се мени все по-бързо. Ако доскоро предпочитаха да залагат...

Автор: chokoevsubmit

Този потребител е публикувал 19 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар