Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Опаковане в кашони – какво трябва да знаем?

18 май 2011 | Автор: cloxy | Публикувана в Бизнес

Привет! Хамалин съм и както всички хамали си обожавам работата. Очевидно е, че и работата също ме харесва!

През всичките години добих доста умения и сега когато темата за работата по преместване на товари много се поизчерпа намирам за уместно да изпиша съвсем малко реда за нещо необходимо – тънкостите по опаковане на индивидуални обекти в кашони.

Кашоните за преместване на специфични вещи биват два вида – трипластови и петпластови. Трипластовите са евтини и не до там здрави, докато петпластовите са изключително плътни и се използват за преместване на тежички и нежни вещи.

Кашоните биха могли да са с ръкохватки и с разрези за ръце, а биха могли и да са съвсем обикновенни. Възможно е да се затворят с тиксо, а може и да се съберат безшевно.

Опаковането на разнообразни предмети и сервизи в кашони е досадна дейност, но щом трябва да я осъществите сам-сами е необходимо да се помнят следните лесни норми.

Бумаги, книги, папки и различни тежички артикули се слагат в по-малки кашони. Неспазвайки този принцип се възпрепятства и без това трудната дейност по местене на багажа и отделно от това, ако кашонът е масивен, логично е да е по-неустойчив и слаб.

Сервизи, стъкло и всякакви по-малки обекти се слагат в средни по големина кашони, по същия начин според предимствата е възможно да са три и пет пластови. За уплътняване се слага вестници, бабъл фолио, амбалажна хартия, стиропор и други.

Завивки, обемисти дрехи, пердета и леки материи се подреждат в най-обемистите по размер кашони. Идеята е да не стават прекалено солидни и да не възпрепятсва работния процес.

Дано съветите да са ви упътили и да ви бъдат полезни при опаковане!

Подобни статии:

  1. Какво НЕ трябва да правиш при интервю за работа Отиваш неподготвен. В повечето случаи ще имате няколко дена да се подготвите за интервюто. Това е достатъчно време да се...
  2. Ползвате ли услуги на хамали? Може би никога не ви се е налагало да ползвате услугите на хамали, но в един момент може и това...
  3. С какво сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки могат да помогнат на моя бизнес? Аз имам малък ресторант и искам да намеря повече клиенти Именно на този въпрос ще се опитам за отговоря в...

Автор: cloxy

Този потребител е публикувал 11 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар