Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Оптимална топлинна изолация

19 август 2012 | Автор: Kiril | Публикувана в Друго

Търсенето на технически средства за ограничаване на разхода на енергия за отопление при запазване на качеството на микроклимата в помещенията е наложително.

При използването на отоплителни инсталации и уреди – котли на пелети , цялостна газификация или климатизация успешното”запазване” на топлината вътре в сградата прави отоплителната инсталация по ефективна зимно време.

Много ефективно средство е подобряването на топлинната изолация на външните ограждащи елементи и понижаването на въздухопроницаемостта на сградите. Придържането главно към изискванията на строителната топлофизика и на хигиенните норми за повърхностните температури не гарантира икономически целесъобразна експлоатация на сградите.

Новите материали и технологии позволяват да се търсят и технико-икономически критерии за оценка на топлинната изолация. За цялостна обобщена оценка на изолацията на сградите в световната практика се използват следните методи :

- осигуряване на оптимална изолационна способност на единица повърхнина от ограждащ елемент
- осигуряване на постоянно специфично топлонно натоварване на единица застроен обем на сградата
- осигуряване на отпимална изолационна способност на единица обобщена повърхнина от сградата

При правилно проектирана и изградена изолация на сградата/помещението е възможна консумацията на необходимо гориво за отопление да намалее с до 1/3 сравнимо с преди нуждите преди това.

При отоплителна система изградена чрез котел на пелети, при добре създаден микроклимат чрез качествено изолиране на външните условия, разходите за гориво (пелети) могат да намалеят от 1тон/сезон до 700кг/сезон.

Подобни статии:

  1. За пелетите – кратко и ясно Пелетите наскоро нашумяха като средство за отопление, но какво представляват те ? Пелетите са твърд горивен материал с цилиндрична форма...
  2. Строителни ремонти и поддръжка Основна отговорност на всеки собственик на сграда,апартамент или офис е да я поддържа редовно и при нужда да и прави...

Автор: Kiril

http://www.feabg.com

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар