Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ползите от витамин B12

2 май 2012 | Автор: Martinar | Публикувана в Здраве & Фитнес

Уникална хранителна съставка, витамин В12 има необичаен източник и e голяма молекула, която изисква сложен процес на усвояване. Всичко това евентуално може да допринесе за недостатък от витамина, което може да доведе до много усложнения. Изключително важно е, че дефицит се избягва, защото ползите от витамин В12 в човешката физиология, могат да бъдат компрометирани. Разтворим във вода и може да бъде отстране от организма с отделителната система, като определена фракция се запасява в органите и тъканите на тялото всеки път, когато се абсорбира някакво количество. Това е витамин, който играе важна роля в много метаболитни реакции в човешкото тяло.

1. За да се развиват нормално еритроцитите или червените кръвни клетки е необходим витамин В12. Липсата му причинява анемия или състояние на понижен брой на червените кръвни клетки, което си отразява в намаляване на кислорода до клетките на тялото

2. За генериране на енергия, има нужда от кислород, въглехидрати, мазнини и глюкоза, те се преобразуват и обработват чрез обмяната на веществата, за да може тази енергия да се усвои. Затова витамин B12 се използва против умора и възстановяване на силата на организма.

3. За да функционират оптимално невроните в мозъка имат нужда от функциите и ползите на витамин В12. Затова хора с Алцхаймер и други дегенеративни заболявания приемат повишени количества от витамина. Много други дисфункции на мозъка, като свиване или атрофия на мозъка, стрес и депресия могат да бъдат предотвратени с витамин В12.

4. Другите ползи на витамин В12 включват защита срещу високото ниво на холестерола, което води до сърдечни заболявания и хипертония, множествена склероза, шум в ушите, диабетна невропатия.

5. Той се отразява добре на кожата, ноктите и косата се и ги подхранва и заздравява. Това е така, защото витамин В12 може да направи възможно регенерирането и оксигенацията.

Витамин B12 не е скъп, а страничните ефекти са минимални.

В природата има минерали, които имат невероятен ефект върху човека. Един от тези минерали е клиноптилолит. Той има функцията да извлича от организма вредните вещества и да ги изхвърля. Ефикасен срещу високо кръвно,диабет, кожни заболявания и рак. В комбинация с подходяща диета резултатите от зеолита са още по-видими.

Подобни статии:

  1. Наемането на счетоводна къща – ползите Всяка счетоводна къща предлага различни услуги за бизнеса. Тя може напълно да замени собствения счетоводен отдел на фирмата, като предложи...
  2. Какви са ползите от директориите за статии? Всички знаем как в днешно време става все по-трудно да преборим конкурентите си в търсачките. Правилата на Google стават все...
  3. Косопад – лечение За да се изяснят причините за косопада, преди всичко е необходимо да се направят изследвания от „А“ до „Я“. Често...

Автор: Martinar

Този потребител е публикувал 9 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар