Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

По-малките банки – лидери при отпускането на бързи кредити

4 юли 2011 | Автор: dg_seom | Публикувана в Финанси

Според обнародвана статистика на БНБ (Българска Народна Банка) делът в отпускането на бързи кредити на по-малките и средни банки и кредитни компании в България се е повишил значително през последните месеци.

Като цяло едрите банки отбелязват относителен застой поради намалението на лихвените проценти по депозити на граждани и организации. За сметка на това активността на по-малките компании, видели шанс да изстискат най-доброто, предоставено от пазара се е повишила почти двойно. По-малките банки и другите кредитни институции се опитват всячески да се възползват от предоставените им възможности и често са доста по-склонни в отпускането на бързи кредити, в сравнение с по-големите банки.

Причината за тази повишена кредитна активност и то конкретно при отпускането на бързи кредити се отдава на в пъти по-голямата гъвкавост на небанковите кредитни институции, чиято финансова политика е доста по-опростена, по-бърза и улеснена, за разлика от тромавите структури на големите банки.

Малките кредитни институции прилагат смесица от далновидна рекламна политика и иновативен подход към клиентите, нуждаещи се спешно от пари на заем и теглене на бърз кредит. Те продължават да предоставят на вече избягалите, заради нелоялна политика от банките клиенти, който в крайна сметка продължават да имат нужди от бързи кредити.

Поради повишеното ниво до 16% на непогасените кредити през тази година, кредитните инспектори стават далеч не толкова сговорчиви и склонни да отпуснат на всеки потребител, така желания бърз кредит. Расте и броя на застраховките за риск срещу непогасяване на изтегления бърз кредит и интереса към този вид застраховки.

Финансовите специалисти и институции съветват гражданите, решили да потърсят пари на заем за своите неотложни нужди, чрез кандидатстването за бърз кредит добре да преценят дали ще могат да изплащат в определения срок съответните вноски по погасяването на своя дълг. В крайна сметка при непогасяване на един бърз кредит, потърпевши от последващите неприятни събития са почти винаги и двете страни.

 

 

Няма подобни статии.

Автор: dg_seom

Здравейте казвам се Димитър Георгиев. Професионален копирайтър съм. Ангажиментите ми са свързани с някои от най-известните SEO оптимизатори в България. Имам и собствена директория за статии Article-bg.eu,като можете да се свържете с мен през нейната форма за контакт.

Този потребител е публикувал 47 статии.

Вашият коментар