Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предимствата и недостатъците на велоергометъра

8 юли 2011 | Автор: Спортен Магазин | Публикувана в Спорт

Всяка сутрин се заричате, че от утре започвате да правите упраженения. Трябва да свалите няколко килограма, да стегнете корема и бедрата. Освен това от заседяването пред компютъра вече и пътят от хола до банята ви изглежда като свръхнатоварване. Проблемът е, че една сутрин се успивате и няма време, на следващата вали, след това се случва нещо друго. И така си оставате с добри намерения.

Защо не помислите за упражнения и уреди, които можете да използвате в къщи? Тогава ще тренирате, когато на вас ви е удобно и без значение какво е времето навън. Освен това ще спестите време от ходенето до фитнес залата или парка.

Най-често използваният фитнес уред за раздвижване и отслабване в домашни условия е велоергометърът. Той е лек и лесен за употреба. Някои от модерните моделите вече се сгъват и прибират лесно, така че не е нужно да мислите къде да го поставите. Можете да го сложите по средата на хола или до прозореца и да тренирате спокойно в уюта на собствения си дом. Звучи добре, нали?

Велоергометърът има възможности за регулиране на седалката, така че да ви е максимално удобно. С него рискът от наранявания на коленете и глезените е много малък. Вентилаторът му ви охлажда по време на тренировка. Ако не сте спортен тип, но усещате, че имате нужда от някакво физическо натоварване той е идеалният вариант за вас. Ако сте с наднормено тегло – също. Според някои потребители един от недостатъците на велоергометъра е, че тренировката е еднообразна и бързо ще ви омръзне. Но от друга страна, можете да въртите педалите срещу телевизора или докато слушате музика и то без да се страхувате, че няма да чуете, приближаващата кола.

С течение на времето ще намерите най-подходящото за вас темпо и ще започнете да използвате фитнес уреда така, както ви е най-удобно.

На пазара се предлагат много различни велоергометри и е истинско предизвикателство да намерите най-подходящия за вас. Някои от последните модели имат вграден компютър, който ще ви информира: с каква скорост се движите; колко км сте изминали; колко време вече карате; колко калории сте изразходвали и какъв е пулсът ви. Ако се спрете на такъв велоергометър, ще можете да избирате и степента на натоварване, която ви е необходима. Единствената притеснителна подробност на този тип уреди е, че цената им се покачва заедно с екстрите. (за повече информация може да видите на сайта www.SportenMagazin.net)

Като цяло велоергометрите имат няколко недостатъка.

Работите предимно върху краката си. За да изгорите повече калории трябва да тренирате по-дълго и имате по-малка възможност за повишаване на общата скорост на обмяна на веществата.

Ако не разполагате с достатъчно средства и избирате по-евтин велоергометър, внимавайте – някои от старите модели са доста шумни.

Истина е, че с велоергометъра изгаряте мазнини и стягате краката си. Вярно е също, че редовните дълги разходки в парка или джогинг рано сутрин ще свършат същия ефект, а разходите ви ще бъдат по-малки. Но вие най-вероятно няма да започнете да ги правите.

Решете какво точно искате да постигнете с тренировките си и след това започнете да търсите велоергометър. Може би, когато започнете да го използвате, ще ви дойде вдъхновението да правите и друг тип упражнения за поддържане на фигурата. Така успехът ви ще бъде гарантиран.

Няма подобни статии.

Автор: Спортен Магазин

Този потребител е публикувал 6 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар