Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предимства на двустайните апартаменти

30 април 2011 | Автор: skolev | Публикувана в Друго

Успели сте да заделите финансови средства и сте намислили да инвестирате в недвижим имот във Варна. Двустайните апартаменти са вашата възможност. Този тип имот е най-продавания дори по време на финансовата криза, която внесе сериозни промени на този пазар.

Размерите на двустайния апартамент го правят привлекателен, както за жилищни така и за офис цели. Забелязва се тенденция бизнеса да съкращава разходите си и от офис площи и се насочва към малките, но функционални помещения, като двустайни апартаменти. Обичайните размери варират между 45 и 80 квадратни метра.

Процеса по струпване на голям брой граждани с ограничени финансови възможности в големите градове заради повечето работа също допринася за нестихващия интерес към този тип имоти.

Парите необходими за закупуването му са по силите на най-голямата група клиенти на този пазар, съответно стойността на един двустаен апартамент не крие такива рискове от обезценяване във времето на падащите цени. Обичайно стойността варира между 500 до 1500 евро. Голямата разлика се дължи на големия брой характеристики които се отразяват на цената, като това дали апартамента е панелен или тухлен, година на построяване, степен на завършеност, състояние на общите части, изложение, етаж, асансьор, портиер , гараж, паркомясто и др., като най-важния фактор е района. Обичайните преимущества на района за един апартамент са близост до централната част на града, училища и градини, медицински центрове, държавни учреждения, търговски центрове, транспортни връзки и др.

Поради силния интерес към двустайните апартаменти във Варна, тези апартаменти са и най-лесни за отдаване под наем и гарантират възвращаемост на инвестиращите . Обичайно наемите на двустайните апартаменти варират между 100 и 500 евро отново в зависимост от характеристиките и обзавеждането на имота.

Добре е да се отчита, че на по-малкия апартамент, имаме предвид двустайния, задължителните ежегодни разходи – данък сгради, такса смет, поддръжка (почистване и ремонт) на общите части са и съответно по-малки.

Подобни статии:

  1. Кафе машини с капсули Lavazza – обективни предимства. В последните няколко години капсулните ситеми на Лаваца, включващи кафе машини и капсули Lavazza Blue и Espresso point, придобиха сериозна...

Автор: skolev

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар