Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предимства на металните къщи

7 март 2011 | Автор: Mastilen | Публикувана в Бизнес

В Западна Европа и САЩ металните къщи са популярни но известността им не спира да расте и има защо. В България нещата стоят по доста по-различен начин. Метални конструкции почти не се срещат. Това не е учудващо, защото ние имаме доста здрава и устойчива представа за дом, който трябва да е изграден от камък и ако случайно не е, то тогава за нас е трудно да го възприемаме като дом. Надявам се, това което ще напиша да има някакъв ефект върху мнението ви за тези изключително качествени здания. Това, което ще направя тук ще е едно своеобразно сравнение на някой качества при бетонните сгради с такива за металните сгради.

Предимства при пожар

Основните предимства тук са две. На първо място, това е покрива, който при тухлените сгради обикновено е направен от дърво. Тази запалима част от сградата може да доведе със себе си много вреда. Веднъж запалил се, покривът пренася пожара от едно помещение в друго и създава много по-рискова ситуация за много повече хора. Докато металните конструкции имат метален покрив, който не гори и ако е покрит с термоизолиращ препарат дори няма да повиши температурата си. На второ място трябва да се каже, че метала не произвежда дим, който много често е по-опасен от самите пламъци. Дима взима повече жертви от пламъците и това предимство е изключително сериозен фактор върху, който не бихме могли да не мислим. Цялостния начин на изграждане на модерните метални конструкции предпазва от появата на дим при наличие на неконтролируеми пламъци. Металните греди и сандвич панелите или ламарините са една неблагоприятна среда да развитие на сериозен пожар.

Металното строителство е зелено

Металните конструкции са направени от метал, който е се рециклира напълно. Не е случайно, и че по сметищата няма железни отпадъци, защото металите са скъпи и много хора не ги подминават, когато ги видят. Други фактори на природосъобразността на стоманените сгради са дълготрайността на експлоатация, липсата на строителни отпадъци, бързите строителни процеси и други. Стените най-често са от сандвич панели, които имат и изолация, което спестява пари, както и въглероден двуокис на атмосферата.

Бърз строеж

В много ситуации, които няма да изреждам се изисква бърз строеж. Стоманените елементи се сглобяват в цялостна конструкция няколко пъти по-бързо, отколкото изграждането става с конвенционалните тухлени сгради. Металните елементи се произвеждат във фабриката и бързо се транспортират до мястото на строежа. Цялата сграда е при вас в компактен пакетиран вид. Наличието на всичко на мястото на строежа е доста важно, за да се предотврати забавяне поради проблеми или неточности с доставките. Бързото изработване ви дава възможност да влезете във владението си по-скоро и да го използвате за близки във времето събития.

Не приютява насекоми

Дървените къщи са храна и дом за много насекоми като дървеници, термити и разни други. Въпреки че бетона е доста по защитен, все пак се намират и някой видове мравки, които си проправят път в него. Бетона е твърд материал, който се троши при различни обстоятелства. Пукнатините са естествено обиталище за насекоми като хлебарките, мравките и другите. Метала от своя страна е здрав и гъвкав материал и това не позволява в елементите на конструкциите да се получават пукнатини. На практика това е почти невъзможно, освен ако не е направено умишлено.

Цена

Изчислете и ще видите! Не включвайте в сметките само цената на материалите, а добавете и работната сила и консумативите за всеки ден и ще получите една доста по-адекватна цифра. Дори и да изчислите само материалите, отново ще получите цена на квадрат, която е по-ниска от цената за същия квадрат, направен от бетон. А ако включим и дълготрайността на експлоатацията всичко започва да става дори малко подозрително. Доставките също са по-малко и работния процес не е пряко зависим от тях. При доставките на бетон работниците трябва да са на място точно в момента, когато материала пристига или се получават непоправими последствия. Но, според мен, най-ценно е спокойствието, което човек има, знаейки, че има стоманено хале за в конструкциата на своя дом.

Ако се напише статия, търсеща предимствата на бетонните конструкции, сигурно тя ще обърне внимание на други аспекти, защото за тези, които споменах несъмнен лидер е металното строителство.

Няма подобни статии.

Автор: Mastilen

Сигурно в тази директория за статии е важно да можеш да ги пишеш. Аз май мога, защото съм завършил филология и философия.

Този потребител е публикувал 4 статии.

Вашият коментар