Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Приложения на хипнотерапията

29 юни 2011 | Автор: terzin | Публикувана в Здраве & Фитнес

Хипнотерапията има широк спектър на приложение. Практически няма психични разстройства, които да не могат да бъдат позитивно повлияни от хипноза, но има случаи, в които е препоръчително да се работи съвместно със специалист в съответната област. Такива случаи са работата с шизофрения, тежка наркомания и речевите разстройства.

Най-често хипнотерапия се използва при фобии, панически атаки, депресия, отказване на цигари, отказване на алкохол… Като се започне от най-сериозните психологически разстройства, като тежка депресия, анорексия и болимия, до най-козметичните като отслабване, уголемяване на бюста или снемане на стреса при интензивно ежедневие.

Хипнозата е изключително бърз, ефективен и съответно, рентабилен метод за спряване с най-разпространените проблеми в наше време.

Практически е невъзможно да се опише пълния спектър на приложение, защото би било развносилно на преписването на цяла енциклопедия. Няма сфера от живота ни, в която да не може да бъде приложена. Като се започне от психотерапия и анализа и се стигне да бизнес консултиране или така нареченото  Нервно Лингвистично Програмиране (НЛП) изучавано от маниджъри и ръководители на фирми.

Хипнотерапевт

Няма подобни статии.

Автор: terzin

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар