Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сезона на туршиите

7 септември 2012 | Автор: Georgi | Публикувана в Храни & Напитки

Дойде времето на туршиите. Туршия се прави от зеленчуци, които могат да са – краставички (малки), домати (зелени), карфиол, морков, зеле, чушки (червени). А за подправки се слагат обкновено черен пипер, целина, копър, червен лук, чесън и магданоз. Интересен факт е че може да се прибавят към туршиите и някой плодове, които придават сладък вкус на зимнината, такива са есенните круши, дините, а да не забравяме, че киселите джанки са едни от най – предпочитаните варианти на киселите краставички.
Необходимите продукти за направата на една туршия освен зеленчуците са оцет, олио, сол и захар. Обикновено повечето туршии се консервират с аспирин или на принципа на топлото запечатване, всичко зависи от вида.

Много е важно да знаете, че бурканите ще се развалят ако: солта е малко; оцета е с нисък киселинен процент, затова избягвайте ябълковите и използвайте винените оцеди; ако съда не е запълнен до горе; ако зеленчуците не са здрави; ако след направата на бурканите се оставят на топло. Не забравяйте задължително условие е марината да покрие всички зеленчуци в съда, за да не се развали туршията. Зеленчуците могат да бъдат цели или нарязани – въпрос на вкус. Като доза аспирин за един стандартен буркан се ползват три бройки. Помнете, че туршиите с аспирин трябва да се преобръщат поне 5 дена след затварянето им ( веднъж на ден), за да се разтопи аспирина и да попие в зеленчуците.
Туршиите са неизменна част от българската зимна кухня, те се произвеждат във всеки средностатистически български дом с желание и майсторлък. / recepti.bgstuff.net

Няма подобни статии.

Автор: Georgi

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар