Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Сингапурското летище Чанги

28 март 2013 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Комуникации

летище ЧангиСингапурското летище Чанги е едно от най- успешните летища, което има зад гърба си множество големи награди през годините на съществуването си.

Летището започва само с един терминал, съвсем уместно наречен Терминал 1 преди повече от 20 години, през 1981 г. Към момента територията му е нараснала устойчиво и стабилно до цели 4 терминала, на които има огромно разнообразие от аутлети и магазини. През 2011 г. летището регистрира трафик от над 46 милиона пътници, чиито полети са били с дестинация Сингапур.

Първата сграда от този огромен комплекс наречен Терминал 1 отскоро вее може да се похвали с промени на стойност от 500 млн. долара. Строителните работи по обновяването на сградата започнаха преди повече от 4 години, през май 2008 г. Краят на дейностите бе отбелязан в края на юли тази година, като новият облик на съоръжението е внушителен.

Ремонтните дейности са били свързани с цялостно интериорно преобразяване на залата за заминаващи, както и на тази за пристигащи. Цялото обновяване е било изцяло обърнато към постигане на максимален комфорт на пасажерите, които преминават през летището. Към преобразяването има и допълнително изграждане на площи. Към Терминал 1 са добавени 22 хил. кв.м. като с това общото пространство достига над 1 млн. и 300 хил. кв.м.

Като цяло концепцията за редизайн и ремонт на Терминал 1 има за цел да подобри репутацията на летището и за пореден път да подчертае свързаността на Сингапур с образа на тропическата градската градина. Светлоотразителни неръждаеми конструкции на дървета поздравяват пасажерите за добре дошли на територията на летището.

Кинетичен дъжд

Друга основна забележителност на интериора е инсталацията Кинетичен дъжд (Kinetic Rain). Тя е направена от 1216 бронзови капчици, които могат да се трансформират в различни форми.

Ключовият елемент във всяка форма показва движението на модели на летене чрез бавна и флуидна транформация. Този уникален дизайн всъщност показва хиляди медни дъждовни капчици, които танцуват във въздуха в залата за заминаващи.

Всъщност инсталацията е един много умен начин да се постигне един чудесен ефект, благодарение на който хората да запомнят Сингапур и да отнесат със себе си отличен спомен от посещението на дестинацията.

Източник – http://eftinisamoletnibileti.net/http://www.changiairport.com/

Подобни статии:

  1. Размяна на книги на летище Хелзинки През есента на миналата година, летище Хелзинки летище съвместно с авиокомпанията Finnair, която предлага самолетни билети до повече от 70...
  2. Бум на пасажери на летище Франкфурт Франкфурт. Концерът “Fraport”, който експлоатира летището във Франкфурт на Майн (FRA) съобщава за рекорден месец май. Броят на обслужените пасажери...

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар